Tänäänkin moni nainen lähtee vapun kunniaksi, ei pelkästään juhlimaan, vaan myös metsästämään. Eikä mitä tahansa saalista, vaan Unelmaurosta, tuota harvinaisinta ja tavoitelluinta.
Vastaavasti tosin myös vähintään yhtä moni mies puolestaan etsii Unelmanaista.

Minua ärsyttää suunnattomasti tämä nykyisin aiheesta keskustelupalstoilla itkeminen. Että kun ei löydy edes ihan sitä tavallista, hyvää miestä/naista. Tai ettei mikään kelpaa eikä riitä.
No, onko liikaa vaadittu, jos toisen edellyttää olevan sisäsiisti ja itsensä elättävä, ihan vaan ihmisiksi käyttäytyvä ja ihmiseltä näyttävä ihminen? Ei varmaan.

Mutta se Vappumetsästys siis! Heti lähtiäisiksi kannattaa tietysti jo etukäteen miettiä mihin tarkoitukseen tulevaa saalista on tarkoitus käyttää ja kuinka kauan. Tuleeko siis lyhyt- vai pitkäaikaiskäyttöön, vaiko vain enempi näyttöön? Käyttöön tulevalta vaaditaan kaikenlaista toimeliaisuutta, näyttöön tulevassa tärkeintä on ulkonäkö. Ei väliä muulla, kunhan kaverit on kateellisia. Autoja ja käsilaukkuja ostellaan vähän samaan tapaan, statussymbooleiksi. Minulla menee paremmin kuin teillä muilla, häh hää.

Käyttöön tulevasta Unelmauroksesta ei kannata unelmoida liian yksityiskohtaisesti. Kuten että pituus 180-185 cm, tumma, ruskeasilmäinen komea poliisi tai palomies, insinööri ja lääkärikin käyvät.
Eivät ne käy. Eivät välttämättä yhtään sen paremmin kuin se vaalea, sinisilmäinen 176 cm pitkä putkimies.
Jostain ihan muusta se on kiinni. Aivot esimerkiksi on tosi kivat olla olemassa.

Unohda turha unelmointi kokonaan. Riittää, kunhan vaakakupit pysyvät tasapainossa. Jos miinuspuolelle pamahtaa kerralla 3 kilon punnus ja plussaa kertyy koko kasaan tarjolle vain 10 grammaa, niin se nyt tietenkään ei kannata.
Varaudu myös siihen, että ihan samalla tavalla se toinen punnitsee samaan aikaan sinua. Tekee valintaa hyväksymisen ja hylkäämisen välillä.
Aina ei vain satu tavoitteet yksiin, se siitä.

Pari asiaa kannattaa kuitenkin ehdottomasti muistaa.

Numero 1.) Pettymyksen hetkillä tajua, ettei sinua ehkä pettänyt niinkään se toinen suurine lupauksineen, vaan sinä itse liian suurine unelminesi. Ihmeitä ei tapahdu kuin elokuvissa, ja sikopaimenet paljastuvat prinsseiksi vain saduissa. Tilaisuus muuttumiseen kannattaa antaa, mutta jos esim. se hilpeänä vappushamppanjaa ruiskutellut ihana raikulipoika lähteekin reppureissulle Himalajalle tai jääkin arjessa ns. kaljakellumaan liki päätoimisesti istahda suosiolla itse kauemmas rannalle: heitä kellujalle tarvittaessa pelastusrengas, pistä pitkällesi, katsele pilvien kulkemista taivaalla, mieti millaisia ne mahtavatkaan olla Himalajan yllä, ja odottele hetki, älä ikuisuuksia.

Tai mene mustikkaan. Tai ihan mihin itse keksit haluta. Jokainen elää itse elämänsä. Siinä on parasta viihtyä itsekseenkin, ei ole toisen tehtävä taikoa harmauteen sateenkaaren kaikkia värejä ja alkaa kokoaikaiseksi viihdyttäjäksesi.
 
Numero 2.) Jos vappu vie mennessään, ja löydät itsesi lehtilaatikosta satunnaisen vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa lisääntymistoiminnoissa, niin käytä ainakin kondomia.
Entinen työkaverini ei käyttänyt, ja sitten ei parin viikon päästä enää naurattanut yhtään.
Eikä varmaan synnytyssalissakaan 9 kuukautta myöhemmin.