Arjesta luksus on usein kaukana, valitettavasti lohtuakin joskus huonosti saatavilla. Tai ainakaan se ei aina ole juuri sellaista, kuin kaipaisimme. Jokaisella on aivan omanlaisensa ongelmat – mutta myös haaveet. Suuret tai pienet.
Ja miten monesti tuntuukaan, että juuri ne toiset ovat meitä paljon rohkeampia, taitavampia ja onnekkaampia. Onnistuvat saavuttamaan tähtäimensä, raivaavat tieltään millaiset esteet tahansa, kun itse tunnumme kompastuvan jokaiseen käpyyn polulla.

                             P1070342.jpg                 

Niinpä niin, elämä on jatkumo toinen toistaan seuraavia hetkiä, joista pitäisi jotenkin saada tehtyä jotain hohdokasta. Edes joskus. Edes muutaman pienen hetken verran. Vaikka ei jaksaisi enää yhtään mitään. Tai korkeintaan haaveilla siitä luksuksesta ja lohdusta, pankkitilin saldon näyttäessä miten vähään kykenee. Aina ei jaksa edes sitäkään.

Viisaalla Naisella oli tällä viikolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä haukkaamaan pieni yksityispala luksusta, kuin myös nautiskelemaan ihan puoli-ilmaisesta, helposti kaikkien tavoitettavissa olevasta onnellisuuden hetkestä.

Kasvajat ry  https://kasvava.org määrittelee toimintansa näin: Mikä Kasvava on? Kasvava on tapa olla ja tehdä tavalla, joka meistä tuntuu hyvältä. Sitä mitä me olisimme kaivanneet elämäämme sen eri käänteissä ja miten me nyt tahdomme elää.

      P1070258.jpg     

Patruunantalo Stockfors, jota Kasvajat ry hallinnoi, sijaitsee osoitteessa  Harjuntie 111, 49270 Pyhtää. Next Hotel –ketjuun aiemmin kuulunut, nyt yksityisomistuksessa oleva kartanomainen rakennus pihapiireineen tarjosi tälle nostalgian ja rauhan kaipuiselle varsinaisen karkkipäivän!

Mikä kuitenkin oleellisinta, sen toiminta-ajatus sai Viisaan Naisen käymään paikkaa esittelevän seuralaisensa kanssa antoisat keskustelut näistä aiheista. Siitä, miten monesti elämän aikana onkaan ehtinyt kaivata juuri sellaista paikkaa, jonne voisi ryömiä nuolemaan haavojaan. Jotakuta, joka todella kuuntelisi, koska tahtoisi kuulla ja mikä parasta, tietäisi omista kokemuksistaan mistä puhun. Kokemusasiantuntevuus on sanana melko uusi, mutta ajatus sitäkin parempi.

P1070267.jpg

       

AA-toiminta perustuu omalla tavallaan nimenomaan kokemusasiantuntijoihin – siellä jokainen tunnustaa reilusti heti kättelyssä olevansa alkoholisti. Kokeneensa/kokevansa janoa, jonka voi ymmärtää vain sen itse kokenut.

Miksipä meillä ei siis saisi ja voisi olla myös paikkaa, jossa jokainen nainen tai mies saisi kokea kaipaamaansa luksusta ja lohtua – edes hetken verran?
Sillä kuten jo alussa totesin mitä muuta elämä onkaan, paitsi toistaan seuraavien hetkien jatkumo. Iso peukku ja myötätuulta purjeisiin Patruunan talon toiminnalle.
Kesäkuun 15. päivä avautuu Taidetapahtuma, ovet ovat avoinna kaikille. Jos vielä arvotte suuntaa lomamatkalle, edes sille pienelle, suosittelen Stockforsia. Pyhtään vanhan kivikirkon kupeessa voi kuvitella olevansa jossain kauempanakin.

KUVAT PATRUUNAN TALO, PYHTÄÄ /Viisas Nainen