Valokuvissa en onnistu koskaan, sanoo moni. Se on muiden juttuja laitella suurisilmäisiä, mutruhuulisia täyden kympin selfiekuvia faceen tai instaan, tai pahimmillaan jopa lehtien sivuille. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ammattilaiset ja amatöörit ovat erikseen.
-Ei pelkästään malleina, vaan myös valokuvaajina.

 

P1070484.jpg

 

Viisas Nainen oli pitkään sekä hartaasti kameraa kammoksuva. Sitten kaapista karkasi sattumalta Viisaan Naisen vintagesivupersoona, ja kaikki muuttui.
Vielä enemmän kaikki muuttui, kun kameran taakse asettui ammattilainen. Valmiissa kuvissa poseerasikin ihan kaunis nainen.

 

MARTTA1.jpg

 

 

Kaikki me tarvitsemme prinsessapäivämme, ehkä enemmän kuin tajuammekaan. Jokainen meistä haluaisi olla kaunis, ei vain näkymätön tai harmaa tai mitäänsanomaton.
Kirjailija Helvi Hämäläiseltä kysyttiin jossain haastattelussa aiheesta, ja hän vastasi suunnilleen, että varmaan jonkun olisi ensin pitänyt sanoa hänestä kauniita asioita, sitten hänkin olisi voinut ajatella noinhan se onkin ja pitää itsekin itseään kauniina.

Mutta jospa kukaan ei koskaan sanokaan niin, vaikka kuinka sitä odottaisimme ja kaipaisimme?

Mitä jos peiliin katsoessa tuntuu todelta väite siitä, kuinka naisesta jossain iässä tulee näkymätön?

Paskapuhetta ja panettelua! Naisesta tulee joka iässä juuri sitä, miksi nainen itse päättää tulla.

Ammattivalokuvaajaa varten voi ihan luvan kanssa kaivaa esiin ”sisäisen prinsessansa”, tai heittäytyä ihan niin hurjaksi kuin tahtoo. Siinä hommassa on no limits –meininki sallittua. Uskokaa Viisasta Naista, se tekee ihmiselle hyvää – olla hetken kaunis ja epäuskon iskiessä tarkistaa asian kuvista.

Ja kun kerran on päästänyt tuon ajatuksen pieneen mieleensä, se kasvaa siellä kyllä. Niin isoksi ja vahvaksi, että vahvistaa isommankin naisen ja suoristaa ryhdin huonoinakin päivinä.

KUVAT RAUNI PAKKALA PHOTOGRAPHY