Asuntomessumainoksia tulvii taas kaikkialta. Sisustuslehdet esittelevät kiiltävillä sivuillaan toinen toistaan kiiltävämpiä ja hienompia koteja – tai siis taloja. Sillä vähemmänhän millään asuntomessuilla käsittääkseni pieniä kerrostaloloukkoja kuvaillaan.

Vesi kielellä ja lisää silmissä kirvelemässä me sitten kadehdimme näitä ammattilaisten sisustamia, ammattilaisten juuri oikeasta kulmasta kuvaamia koteja. Tai vaihtoehtoisesti tuhahtelemme pienellä halveksunnalla hyi olkoon, tuommoista en huolis vaikka maksettais!

Niin tai näin, melko monella meistä on omat asuntounelmamme. Enimmäkseen ne toteutumattomat. Lehtikuvista on helppo suorittaa se esikarsinta. Tyyliin haluaisiko todella vai ei todellakaan vaikkapa porealtaan terassille, tai kuntosalin kotiin.
No, kodinhoitohuoneen kuraeteisineen varmaan suurin osa lapsiperheistä tai koiran omistajista ainakin ottaisi mukisematta.

Mutta mikä on juuri sinun oma asuntounelmasi? Tarkemmin ottaen se kohta taloa tai asuntoa, josta sinulla vahva, selkeä haave valmiina?

Minun suurin unelmani on vaatehuone. Nimenomaan huone.
Ei mikään keskivertoa pikkuisen isompi komero, vaan ihan todellinen vaatehuone Suuren Maailman tyyliin.
Tiedättehän: sellainen, jossa olisi tarvetta reilusti pidemmälti rekkitankoja, hyvä valaistus. Hivenen todellisuutta pehmentävät (ehdottomasti myös hivenen hoikentavat) kokovartalopeilit, kunnon kampauspöytäkin ehkä (vai onko sekin nykyään meikkipöytä??) Hyllytilaa riittävästi jättää t-paitapinot kuohkean väljiksi, hienosti (sekä mielellään ihan itsestään) järjestyksessä pysyvät laatikostot sukille ja alusvaatteille.

 

P1070477.jpg

Ja dadaa! Tietenkin Viisas Nainen köyhän kansan imelda marcosina päällystäisi kokonaisen seinän lokerikoilla kenkiään sekä käsilaukkujaan varten!
Ihan sama, vaikka ne Sievin turvasaappaat olisikin aina siellä eteisessä ja suunnilleen ainoat syksystä kevääseen käytettävät jalkineet. Voisihan ne sen arkieteisen seinät maalata kätevästi turvatakin keltaiseen sointuvasti.

No, tässä vaiheessahan kukaan ei enää varmaan edes kysy miksi tämmöiset ovat vain ikuisia unelmia. Lottovoittoja ei riitä jokaiselle.
Ja joo, vähintään yhtä moni tietää, mikä se karu todellisuus näissä asioissa on.

 

P1070482.jpg


Jep, tämähän se. Monessa pikku kodissa, jonka neliöt mahtuisivat niiden unelmatalojen olohuoneeseen. Ei pelkästään Viisaan Naisen asunnossa.
Mutta hei, ei silti lakata unelmoimasta! Vilkas mielikuvitus, se on köyhän paras huvitus, sanoi isänikin aina.