Eron jälkeen toisen naaman näkeminen ei ehkä aina ilahduta. Joissakin tapauksissa se tuntuu syystä tai toisesta jopa mahdottomalta.
Työssä ei kuitenkaan voi aina valita keneen törmää, keneen ei. Viisas Nainenkin osui viikonloppuna keikalle samaan paikkaa entisen aviomiehensä kanssa. Mieheltä oli varovasti tiedusteltu tuottaako asia mahdollisesti ongelmia, Viisas Nainen törmäsi tilanteeseen vasta paikan päällä.

Tässä tapauksessa kaikki meni ihan hyvin. Töissä ollaan töissä, ja eroa ei suoritettu riitaisissa merkeissä. Tuoreudestaan huolimatta se ei jättänyt kumpaakaan kiristelemään hampaitaan. Viisas Nainenhan vain pitkällisen kypsyttelyn jälkeen vuosi takaperin otti kassinsa ja käveli suorilla sisään uuteen liittoon.
Niin suorilla, ettei omaisuuttakaan ole loppuun asti ehditty vielä selvitellä.

Jäi kuitenkin hiertämään mieltä se, miten monessa kohtaa hampaita kiristellään jo pelkästä ajatuksesta. Yhteisten lasten tai sukulaisten juhlien kutsukorttien saapuessa aletaan heti kiukutella, että jos Se Paskiainen ja/tai Se Uusi tulee sinne, niin minä EN kyllä tule! Pahimmillaan kiristetään kutsun lähettäjää valitsemaan, sulkemaan jopa toinen vanhempi ulos kekkereistä.

Ihan helvetinmoista itsekkyyttä ja käsittämätöntä lapsellisuutta, sanoo Viisas Nainen.

Vaikka kuinka olisi tullut erovaiheessa henkisesti turpiin tai kirvelisi yhä, niin aikuisten tulee osata käyttäytyä aikuisten tavoin – ja ennen kaikkea olla pilaamatta muiden juhlatunnelmaa kiukuttelullaan. Mikäli ajatus tuntuu aivan mahdottomalta parempi vain jättäytyä itse pois. Ainahan voi saada vaikka viime hetkellä hirveän vatsataudin, ellei suoraan kehtaa sanoa, ettei kestä saapua samoihin juhliin exän kanssa.

Samoin voi suorittaa pientä itsensä psyykkausta ennalta. Mitä sitten, jos se entisen aviomiehen nykyinen on nuorempi ja kauniimpi? On se varmaan myös tyhmempi, kun sellaisen kieroilevan kusipää-äijän otti. Olkoot nyt onnellinen, kyllä se totuus sieltä selviää.
Eikä kannata ottaa stressiä siitä entisen vaimon nykyisestä lipevästä miehestäkään. Olkoot uusi hieno mersu ja oikein puku päällä puutarhajuhlissa, perkeleen pelle – ihan takuulla on sekin auto velkarahalla ostettu tai jostain lainattu. Katsotaan vaan kuinka kauan riittää rakkautta, jahka lähtee mersu sekä työpaikka siltäkin jätkältä alta.

Kyllä näitä keksii, kunhan vähän vaivautuu kaivelemaan.

Ja jos ei muu auta, aina voi muistella exän huonoja puolia. Takuulla niitäkin oli.
Tai sitten tosiaan saada sen äkillisen vatsataudin…