Juhannustaikojen vanhoja klassikoita kannattaa nykyisin välttää, osaa ainakin. On vähemmän suotavaa pyöriskellä alasti pitkin peltoja tai pihoja, saati kiskoa kaivon kansia auki. Ne kukkasetkin siellä tyynyn alla vaativat monelta allergialääkkeiden ottamista ennakkoon, ja kullan kuvien sijasta aamulla vain kiroiluttaa helvetinmoinen roska sängyssä. Nykyisin jos illalla suutelet sammakkoa, voit olla varma, ettei se päivän valjettua prinssiksi muutu. Pikemminkin päinvastoin. Juhannuksen taikoja vain on kokkosavulla hämännyt sinua hetken. 

Vaan yksi on varmaa! Mitä enemmän suunnittelet juhannusta, sitä enemmän on pieleen menemistä. Parhaita ovat äkkilähdöt ja ”päinvastoin kuin muut tekevät” puuhat.

Viisas Nainen on antanut juhannuksen yllättää itsensä monta kertaa, sekä monella, välillä hyvinkin mielikuvitusrikkaalla tavalla.

Helsinkiä voi ehdottomasti suositella juhannuskaupunkina! Tyhjillä, autioilla kaduilla voi hyvin kuvitella ydinsodan iskeneen Suomeen, jättäen jäljelle vain kourallisen kansaa pääkaupunkiin. Sosiaalisemmillekin löytyy kokoontumispisteitä.

Kannatettavia ovat myös ns. road tripit, joko ilman tarkkaa päämäärää tai päämäärällä. Mitä nopeampi lähtö, sen parempi. Näin toimien Viisas Nainen on löytänyt itsensä mm. kartanohotellista kuuntelemassa kuinka Tauski vetäisi Sinä vain tunteikkaasti kännykkää kaiken aikaa naputellen, Vuosaaren konttisatamasta rekan hytistä työn merkeissä, Hevonpyörrön mäestä geokätköilemästä mokkabuutsit jalassa tihkusateessa, moottoripyöräilemästä Hulahulaa tanssiennätystä yrittäneiden tykö, laskuvarjohyppääjien telttaleiriltä lämpötilassa n. +3 C ja… No, eikö tuossakin jo ollut?

Joka tapauksessa näillä retkillä on aina ollut ikimuistoista. Myös varmaan siitä raiskaaja-ankasta, joka pääsi hengestään ja niistä, jotka näkivät kuinka taivaalta satoi alastomia ihmisiä.

Mutta kirsikaksi kakun päälle on vielä kerrottava, kuinka onni kerran elämässä potkaisi Viisasta Naista oikein kunnolla, juuri juhannuksen alla.
Keskellä rutikuivaa peltomaisemaa asuva, vain pari kertaa eläissään vetten päällä liikkunut Viisas Nainen voitti kumiveneen. Eikä mitään lasten lelua, vaan melkein tonnin arvoisen, merikelpoisen ison paatin.
Onneksi voiton saattoi ohjata rannikolla asuvien osoitteeseen. Työviikon jälkeen seurasi Yksityisristeily: meren rannikkoa jokisuistoon, 2 hevosvoiman sähköperämoottorin antamaa huimaa vauhtia.
Ja kyllä, se oli kokemuksena huimasti korkeampaa luokkaa kuin kympin Tallinnan risteilyt koskaan.

Ei pidä kuitenkaan masentua, jos elämä ei pudota tarjolle mitään noiden edellä mainittujen kaltaisia yllätyksiä. Viisas Nainen on viettänyt monta juhannusta myös ihan vaan selällään sohvalla, lukenut niin kauan kuin silmät auki kestävät. Polkupyöräillyt, pessyt mattoja, istunut vesisateessa puhelin korvalla, tehnyt paljon sellaistakin mitä ei ole hyvä julkisesti muistella, ja kerran grillaillut kerrostalon ankeassa pihagrillissä yhtä ainutta makkaraa vähintään yhtä ankeissa tunnelmissa.
-Mikä näin vuosien päästä on sekin muuttunut ihan hyväksi muistoksi.

Kunhan muistatte olla stressaamatta, kolhimatta itseänne ja hukkumatta, niin hyvin se menee: vaivaiset 3 vuorokautta, sitten päästään taas töihin ja kesäkin kääntyy jo syksyyn! Älä ole juhannuksen aikoja, vaan anna mennä täysillä!