Saako itseään puolustaa, saati toisia? Ja jos, niin missä rajoissa?
Laki sanelee tähän melko selvät sävelet. Kuin myös ihan maalaisjärkikin – joskaan ei valitettavasti kaikilla.

MTV:n digilehden sisältö kertoi karua tarinaa Maarianhaminasta. Jalkapallofanien rynniminen kentälle päättyi pippurikaasun kasvoille saamisen jälkeen sairaalaan.

Mestaruuden voittaneen Ilveksen kannattajakatsomosta ryntäsi finaalin päättymishetkellä faneja SUOJA- JA MAINOSAITOJEN LÄPI  kohti kenttäaluetta. Järjestyksenvalvojat pysäyttivät kentälle kielloista huolimatta pyrkineet katsojat voimakeinoin ja käyttivät pippurisumutetta. Sumutetta sai silmiinsä myös sellaisia kannattajia, jotka eivät aikoneet aktiivisesti kentälle.

Nyt väännetään siitä kuka lähtee käräjille, vai lähteekö. Suurensin edellä olevasta uutisesta tarkoituksella suoja-aitoja käsittävän kohdan: ei sieltä puolihuolimattomasti vahingossa hypähdelty. Kävin myös katsomassa pari videota aiheesta. Valitettavasti niiltä ei käy ilmi miten aivottomaan, eläimelliseen moodiin kunnon fani pystyy itsensä kemiallisin avustein lietsomaan. Ei siinä tuollaisella määrällä järjestyksenvalvojia ole mitään mahdollisuuksia estää ketään kentälle juoksemasta, kun aidoista on jo tultu läpi.
Siinä voi sitten valita kummasta ottaa haukut jälkeenpäin: tekemättä jättämisestä, vaiko tekemisestä.

Myötätuntoni on järjestyksenvalvojan puolella, joka tod.näk. veti paniikissa kaasua liian laajoin kaartein.
Tosin ehkä kannattaa hetki pohtia kestääkö hermo, kannattaako vaihtaa hommia, etulinjasta vaikka katsomoon.

Jokainen keltaisia tai oransseja järjestyksenvalvojan liivejä, vartijan työasua, poliisin sinistä haalaria, sairaankuljettajan punaisia vaatteita käyttävä tai ensiavussa sairaalan ”karderoobissa” laihaa palkkaansa ansaitseva saa jatkuvasti elää väkivallan uhkan alla tai sen kanssa mittaa ottamalla.
Sanallista paskaa sataa niskaan tasaisena vanana, se on normi josta kukaan alalla ei jaksa paljon edes välittää.

Mutta kuka onkaan aina sormella osoitettava syyllinen, kun jotain käy? Kivoja juttelemallako kaikki tilanteet pitäisi ratkaista?

Poliisi sai eilen illalla ilmoituksen kahdesta miehestä, jotka pyörivät henkilöautojen ympärillä kirveen kanssa Lahden Liipolassa. Samaksi epäilty kaksikko otettiin kiinni hetkeä myöhemmin autosta. Kuljettaja oli humalassa.

Tuollaisessa tapauksessa ehkä pärjää vankalla ammattitaidollakin. Pysyy jopa ehjänä. Mutta on tilanteita, joissa mikään puhe tai toiminta ei mene perille. Jos vintissä niin sanotusti niksahtaa sinne ei järkipuhe uppoa, olitpa millainen ruuneperi tahansa. Sen takia moni portsarikin näyttää niin bodatulta: paidan alla on luotisuojaliivi. Ei niinkään luotien varalta, vaan suojaamassa teräaseilta ja injektioneuloilta, rikotuilta pulloilta ja mitä kaikkea päästään pimentyneet ihmiset nyt milloinkin keskivätkään käyttää. (Ja kyllä, se maksaa ja enimmäkseen omasta lompakosta, n. 400-600 euroa).

Tapio Suominen löi vartijaa leukaan Ylen parkkihallissa ja uhkasi tappaa teräaseella – vartija kertoi tapahtumista: "Hän ilmoitti omahyväisesti, ettei tule saamaan tästä mitään"

https://www.mtvuutiset.fi/   18.6.2019

En sitten tiedä, onko näissä asioissa tasa-arvon lisääntyminen ollut mitenkään hyväksi, kenellekään.

Aggressiivisesti käyttäytynyt ravintolan naisasiakas puri järjestyksenvalvojaa Tampereella.
https://www.aamulehti.fi/a/7c7dff29-81a8-440b-9482-b354e1272730

Poliisi on paskalakki, portsari on sika ja järjestyksenvalvoja varsinainen natsi jos katsoo vähänkään edes kohti mellastajaa, joka omasta mielestään on oikeutettu toteuttamaan itseään ja halujaan. Muista viis.
Vaan annas olla, jos joku tönäisee pikkusormellaankaan tätä mellastelijaamme. Kyllä on huuto hirmuinen, ettei virkavalta tee mitään.

Respect kaikille, jotka mitään järjestystä tässä yhteiskunnassa enää viitsivät edes yrittää pitää yllä.