Parisuhteen kestoa tuli testattua juhannuksen päätteeksi oikein kunnolla ja hikisellä urakalla. Viisas Nainen sai tänään kokea Miehen sanoja lainaten varsinaisen suunnattoman onnistumisen päivän.
Sellaisen, josta joku voisi jopa pitää parhaimpana vaieta – mutta ei Viisas Nainen, jonka tehtävänä on kertoa kaikille miten kaikesta voi selvitä.

Grillimakkaran ja sohvan selkään kasvattamisen vastapainoksi Viisas Nainen alkoi vinkua liikuntaa. Plus ulkoilmaa.
Niinpä hän suostutteli Miehen lähtemään sovitulle päiväkahvivierailulle erään Viisasten Naisten klaaniin kuuluvan luokse polkupyöräillen. Mitäs, kun ilmakin tuulesta huolimatta mitä parhain, ja matkaa vain joku 10 kilometriä sivu.

No, näin tehtiin. Muuten kaikki hyvin, mutta suunnistustaidoistaan suorastaan legendaarisen tunnettuna ja pää ylikuumentumisen rajoilla muutosta sun muusta Viisas Nainen onnistui huitaisemaan harhaan. Lopputaipaleen piti olla täysin selkeä suora rykäisy.
Ei ollut. Oli armotonta koukkimista ja kiroilua. Varsinkin Mies kiroili. Viisas Nainen ilmoitti vain tyynesti istahtavansa kohta pientareelle parkumaan, purkamaan raivoaan jopa omat kykynsä ylittävälle suoritukselle.

Onneksi tässä vaiheessa meidät jo armahdettiin.
Nääs kun tarpeeksi monesta risteyksestä koukkaa katsomaan ettei se tämä katu ainakaan ollut osuu lopulta pakosta oikealle väylälle.

Perillä jäähdyteltyämme sekä hikiset ihot, että kuumentuneet hermot lähdimme huomattavasti leppoisammissa tunnelmissa kohti kotia. Nyt KAIKKI sujuisi, siitä Mies pitäisi huolen ottamalla suuntaa.

Ei sujunut. Ei sinnepäinkään.

Miehen takapyörän rengas otti ja tyhjeni. Totaalisesti.
Ai oliko meillä pumppu mukana? Mitäs luulisitte.

Siinä vaiheessa Viisas Nainen alkoi olla ei vain pelkästään kypsä, vaan suorastaan ylikypsä. Mies ei kuitenkaan suostunut ehdotukseen ottaa Viisaan Naisen pyörä, ja kurvata suoraan kotiin.
Eikä Viisas Nainen suostunut Miehen ehdotukseen kurvata suoraan kotiin.
Niinpä sitten käveltiin. Hiekkatietä halki kauniin maalaismaiseman. Sora sandaaleissa kivasti kilisten. Melko vaitonaisesti.

Täysin rapistuneella turnauskestävyydellä varustettu Viisas Nainen ei edes kysynyt käykö vaiko eikö, vaan käänsi jo pari kilometriä ennen kotia paikallisen turistirysän pihaan. Marssiakseen tiskille tilaamaan siiderin.
Nestetankkauksen tärkeyttä ei suotta korosteta. Se tekee hyvää paitsi rääkätylle ruumiille, myös kärsivälle parisuhteelle.

Kotiin vihdoin päästyään Mies auki hiertyneitä varpaanpäällisiään katsellessaan totesi vain eihän se nyt niin paha ollut, älä nyt enää kiroile, mitä siitä nyt olisi tullut, jotain 5 kilometriä vaan. Ja sinähän halusit sitä liikuntaa.

Jotenkin Viisas Nainen muisti Entisen Aviomiehen kanssa muinoin suoritetun rullaluisteluretken. Sen, jonka alkajaisiksi Ex työnsi sauvansa Viisaan Naisen polkupyörän pinnojen väliin, räiskäyttäen Viisaan Naisen ns. turvalleen asvalttiin niin, että veri roiskui, hampaat huuleen upposivat ja vammoissa piisasi.
Sillä tiedättekö mitä Ex silloin kysyi? Eikö sulla ole nenäliinaa, päästäis lähtemään eteenpäin.

Viisas Nainen tajusi myös kirkkaasti miksi yhtään empimättä viime juhannuksena vastasi Miehelle myöntävästi, kun tämä kysyi voitaisiinko muuttaa yhteen.
Joillakin miehillä nimittäin on Sitä Jotain.
Luonnetta.