Kesä on häiden kulta-aikaa. Toiset tuikkaavat maistraattiin ruokatunnilla, toiset pistävät pystyyn varsinaiset prinsessabileet. Kukin tahtoo tavallaan, ja budjettinsa raameissa.

Häävieraalla on vaikeampaa. Entäpä jos satutkin kuulumaan ikäluokkaan, jossa tahdotaan nyt oikein urakalla koko kesän? Onko sinulla varaa osallistua kaikkien kutsun lähettäneiden ilon jakamiseen? Ja kun olisi niitä polttareitakin…

Viisas Nainen kuuluu ikäluokkaan, jota tämä ongelma ei edes hipaise. Sen sijaan nuoremmat Viisaat Naiset ovat asiaa joutuneet pohtimaan. Siis sitä, onko edes työssä käyvällä pienipalkkaisella varaa osallistua kaikkeen tarjolla olevaan juhlintaan.

Ensin tulevat pahimmassa tapauksessa polttarit. Kasataan kolehti morsiamen hauskuuttamiseksi, eivätkä siihen riitä kolikot. Pari sataa vähintään mennä hurahtaa, jos riittääkään.
Toisaalta saattaa käydä niinkin, ettei polttareiden jälkeen tarvitse enää murehtia mitään häihin liittyvää… Morsiuspari peruu koko homman.

Mikäli kohti alttaria kuitenkin vakaasti yhä marssitaan, häävieras joutuu taas kaivelemaan taskujaan. Pitää hommata lahja – eikä siihen sitten riitäkään mikään kymppi tai kaksi. 50 euroakin on nykyään kuulemma säälittävä summa. Varsinkin, jos lahjatoivelista on tehty valmiiksi nettiin.

Sen jälkeen on pohdittava millä autoton edes pääsee hääpaikalle. Tai missä majoittuu. Pitää laitattaa itsensä edustuskuntoon, kampaajan kautta vähintään, ellei peräti kosmetologin. Vaatteetkin olisi hyvä olla, sellaiset hienommat. Jonkun mekon sekä kengät saattaa hyvällä onnella löytää kaverin/siskon/äidin/kumminkaiman kaapista lainaksi, mutta mitens se miehen puku? Dressmannillekin uppoaa satasia, otat millaisen teryleenin tahansa. Eikä auta tennareissa lähteä, pukukengät on oltava, plus kauluspaita ja kravaatti. Ja apua, nainenhan tarvitsee käsilaukunkin!

Jep, se kuuluisa Toimintatonni tulisi nyt tarpeeseen taivaasta tilille tipahtamaan.

Eikä puhettakaan, että nainen suoriutuisi seuraavista häistä samalla mekolla, kuten mies puvullaan.

Mitä enemmän Viisas Nainen ajattelee asiaa, sitä tyytyväisempi hän on korkeammasta iästään. Näillä vuosikymmenillä ystävä- ja tuttavapiiri on sen ikäistä, etteivät enää kerran tai pari kokeiltuaan paljon papin eteen hingu. Saati maistaattiinkaan, ei sen puoleen.