Kun rakkaus loppuu, tai suhde vähintään, onko sitä lupa surra yksin, vai onko kahden ihmisen karikoista muodostunut jo ns. julkista riistaa? Odotetaanko ja oletetaanko kohta suunnilleen jokaisen päivittävän parisuhdestatustaan jatkuvasti?

Tätä Viisas Nainen pohti taas kerran seuratessaan iltapäivälehtien uutisointia erään Satu-tädin seurustelun ja Anni-tädin kihlauksen/avoliiton päättymisestä. Okei, ehkä me tarvitsemme tämän tiedon. Ehkä se jopa lohduttaa jonkinlaisen kieroutuneen vahingonilon kautta joitakuita meistä. Hei ei mennyt putkeen noillakaan, vaikka vasta pari kuukautta takaperin hehkuttivat suurta rakkauttaan ja laittelivat somen täyteen pusipusipäivityksiä.

Vai ärsyttääkö vain, kun hehkutetaan toisen ihanuutta, mutta kuitenkin todetaan yhteisen polun muuttuneen liian raskaaksi kulkea? Että mitä hittoa, kertokaa nyt ihan suoraan mikä meni ketuilleen! Oliko mustasukkaisuutta, oliko viinaa, oliko vieraita?

Ei tässä kaavassa sinänsä ole mitään uutta auringon alla. Ennen vain uutisoinnista piti huolta Puskaradio ja Pikkulinnut. Välillä muut tiesivät ihmisen asiat paremmin kuin ihminen itse.

Viisas Nainen on kyllä facessa, mutta ei ole siellä Miehen löydettyään tai edellisestä/edellisistä erottuaan asiaa katsonut tarpeelliseksi varta vasten mainita. Mieli on kyllä välillä tehnyt: mitä vauhdikkaammat käänteet, sitä vaikeampi muiden pysytellä perässä, joten selityksiähän se olisi säästellyt.
Viisas Nainen ei ole myöskään jakanut yhtä ainuttakaan pusipusihalihalikuvaa eikä laitellut sydämiä Miehen sivuille.

Ei siksi, etteikö rakkaus olisi roihunnut tai suhdetta olisi pitänyt piilotella. Ei vain ole tuntunut omalta tyyliltä. Miehestä vielä vähemmän. Ne tietää, joiden kuuluu tietää.

No, ehkä tämä sitten nykyään katsotaan jollain mittapuulla palaneen käryä katkuavaksi salailuksi.

Mutta kukin tavallaan, se meille kaikille suotakoon. Ja Viisas Nainen lupaa kyllä reippaasti ilmoittaa, jos oma yhteinen polku käy liian karikkoisesti. Laittaa oikein isoilla kirjaimilla faceen HEI ME EI RAKASTETA ENÄÄ!
-Mikä tietysti olisi silkkaa paskaa, koska eihän se rakkaus mihinkään eri suuntiin lähtemiseen kerrasta leikaten loppuisi.
Eikä lakkaisi suremasta, vaikka kuinka mennä viilettäisi huolettoman oloisesti.
Uskonpa, että moni muu ajattelee asiasta samoin.

-Kuin myös on onnellinen siitä, ettei ole mikään iltapäivälehdistön seuraama julkku, jonka asiat muita kiinnostaisivat.
(Aiheen tähän kirjoitukseen antoivat paitsi julkkistädit, myös Viisaan Naisen naapurista ns. läpyttelemään lähtenyt nuori rouva, josta seikasta herra puolestaan avautui pihamaalla)