Moottoritie oli kuuma Pelle Miljoonan laulussa muinoin kaipuusta kauas, tai ainakin johonkin pois. Nykyään moottoritie on kuuma enimmäkseen rattiraivosta. Ja osittain ihan vaan ns. päättäjien tyhmyydestä johtuen.

Otetaan esimerkiksi Helsinki. Kuutostietä kohti kaukaisuutta asvaltti on hienosti uusittu - mutta nopeusrajoitukset satasessa puuttuvien kaistamerkintöjen vuoksi. Saadaankohan niitä valkeita viivoja maalattua sinne ikinä?

Tuusulan väylä on klassikko. Ihan vaan siksi, että toimivaa joukkoliikennettä Hyrylään ja Tuusulaan ei yksinkertaisesti ole. Busseja kulkee todella harvakseen, ei puhettakaan työmatkailusta niillä. Junalla pääsee Keravalle ja Keravalta, mutta jos kerran on auto oltava ja siihen istuuduttava sama se vaikka ajaisi stadiin saakka. 

Lahden suuntaan taas... No, käykää kokeilemassa ruuhka-aikana ja ihmettelette samaa kuin Viisas Nainen: minkä ihmeen takia kaiken kansan olisi ahtauduttava samaan pisteeseen Suomea. 

Sillä rahalla, jolla ei saa stadista mitään, saa vähän kauempaa reilun kokoisen rivitalon pätkän kaikilla herkuilla.

Juuri tuosta syystä Viisas Nainen on juuri nyt keskellä hermoja ja ties mitä kuluttavaa muuttorumbaa. Tosin onneksi jo loppusuoralla. Niinpä saatte varmaan pian kuulla avautumiset seuraavista aiheista: GRAM - hella suoraan helvetistä, ja Viihdekirjallinen kattaus naapurustoa.

Sitä ja aurinkoa odotellessa yksi neuvo: häipykää helvaseen Kehä III sisäpuolelta, muuallakin on elämää. Parempaa elämää.