Raiskaus on aina vakava sekä rangaistava asia, mutta Ruotsin uusi, Antti Rinteen hallituksen Suomeenkin havittelema uusi raiskauksen lakimäärite sai Viisaat Naiset vääntämään tällä viikolla oikein kunnolla. Koska kaikki Viisaat Naiset ovat AINA oikeassa, ovatpa mitä mieltä tahansa, voitte aivan itse pohtia eri lähestymiskulmia aiheeseen alla olevan perusteella.

A: Pohdin täällä just avautuisinko seuraavaksi kehopositiivisuudesta vai Ruotsin uudesta raiskauslaista, jossa SE on heti raiskaus, jos toinen ei ole kunnolla mukana, ja tuomarit sitten mm. silmien liikkeistä määrittelee oliko suostumus vaiko eikö - olisihan liikaa vaadittu, että se nainen edes vinkaisisi, mutta ei, semmoista ei tarvita enää tuomioon. Riittää, jos makaa vaan lahnana. Kävimme aiheista eilen mielenkiintoisia keskusteluita, joiden tiivistetty versio oli se, että miehenä on nykyään liki mahdotonta olla.

B (nuorempaa sukupolvea):
Voi että on varmaan vaikea olla Keski-ikäinen valkoinen heteromies kun niitä vaan syrjitään ja sorsitaan ja ne ei koskaan saa päättää mistään ja kyynel… Jos ei saa vaikka sammunutta panna niin onpa kamala kohtalo ja kuinka paljon niitäkin juttuja on missä sit mietitään että ymmärsikö se mies puhetta vai ei ja räpiköikö toinen tarpeeksi vastaan.

A:  Ei iästä ollut puhetta, vaan noin yleensä miehenä ja sinkkumiehenä olemisesta varsinkin. Aatteleppa: menet kuppilaan etsimään Rinsessaa, ja siellä on alin painoraja yli 100 kg - itse olet suunnilleen normaali ja urheilevakin. Ei riitä vaikka kehopositiivisuutta kuinka hehkutetaan, jos läski kauhistuttaa eikä kiehdo. No, löydät sen ainoan normaalipainoisen ja iskee kipinää. Viimeisiltä hitailta ei kun samaan taksiin. yhteisymmärryksessä. Painutaan petiin. Tyttö on vähän nihkeä, EI SAMMUNUT EIKÄ TYRÄT TÄYNNÄ EIKÄ SIIS AVUTON, mutta ei vaan oikein innostu. Vaan ei saa sanottua silti, ettei nyt viittis kuitenkaan, joten mies ei pienillä aivoillaan ymmärrä, ettei nyt enää ollakaan menossa kohteeseen A molemmat. Parin päivän päästä tyttö keksii, että hitsi, sehän saattoi olla raiskaus! Sana sanaa vastaan - arvaa kumpi häviää? Pointtihan on just siinä, että ne Todelliset raiskaukset kokee meetoo-flopin ja niitä aletaan väheksyä.

B: Voi HUOH. Sympatiaa 0 jos toi on ainoa skenaario, jonka voi keksiä ja jos ei voi munaa pitää housuissa sen verran, että tutustuisi muuhun kuin ulkokuoreen sen verran, että tajuaisi, että tässä on nollat oikeenlaista kemiaa. Mutta jos on pakko pillua baarista hakea eikä mikä vaan kelpaa, vaikka reikä on rinkelissäkin, niin se on sit riskillä mentävä vähän niinkuin naisetkin menee vrt tyrmäystipat, puhetta uskomaton tai sitä ymmärtämätön jne
On aika isoja prosentteja ne luvut raiskauksista joita ei ilmoiteta, mm koska tekijä on tuttu tai koska pelätään ettei kukaan usko
En ole lukenut sitä lehtijuttua laista, sen sijaan monta muuta juttua ja tilastoa kyllä.
Olen ihan suostumuksen kysymisen puolesta.

A: Kyse olikin juuri Ruotsin uudesta laista ja sen käsittävistä tulkinnoista, jotka on aika epämääräiset - ja siitä, että millä todistat sen suostumuksen, jos toinen päättääkin maksattaa jotain kaunoja syyttämällä sinua ettei ollut suostuvainen?

B: Ruotsista en tiedä mutta nimenomaan Suomessa ilman todisteita juttu raukeaa

A: No Ruotsissa ei enää raukea. Ja se oli just se keskustelun pointti: että miten voi ketään syyttää vain toisen sanomisella? Ja riittää vaikka et olisi sanonut edes ei? Aletaanko ottaa kaavakkeeseen allekirjoitus vai kehitetäänkö joku mobiiliversio?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006170102.html

Ruotsin korkein oikeus tulkitsi uutta raiskauslakia ja tuomitsi miehen tuottamuksellisesta raiskauksesta

Ruotsissa korkein oikeus on tuominnut miehen ensimmäistä kertaa tuottamuksellisesta raiskauksesta.

is.fi

Eli daami ei tee mitään kieltääkseen miestä, ja mies lopettaa kyllä heti kun tajuaa, ettei daami ole mukana. ja tuomio tuli. SIIS KYSYMYS KUULUIKIN: EIKÖ SE NAINEN OLISI VOINUT EDES NE KAKSI KIRJAINTA VINKAISTA ELI SANOA EI? EIKÖ ENÄÄ TARTTE, PITÄÄKÖ TOISEN OLLA AJATUSTENLUKIJA? aika paljon vaadittu tuossakin tilanteessa.
”Se tarkoittaisi, että Suomen rikoslaki määrittelisi raiskauksen suostumuksen perusteella. Seksin osapuolten pitäisi siis ilmaista ja ihannetapauksessa kertoa, että he ovat mukana omasta tahdostaan. Muuten raiskauksen tunnusmerkistö täyttyy. Suostumukseen perustuvan lainsäädännön tavoite on kirjattu Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmaan.
RUOTSISSA tuli vuosi sitten voimaan samtyckeslagen eli yhteisymmärryslaki, jonka seurauksena seksuaalirikoslaissa on keskeistä vapaaehtoisuus.
Aiemmin raiskauksen tunnusmerkistön täyttyminen vaati väkivaltaa, väkivallalla uhkaamista tai uhrin puolustuskyvyttömyyttä.”

C: (nuorempaa sukupolvea) Jenkkilässä tuota suostumusta on kyselty jo kauan..

A: Just, siellä ne on siis päässeet siihen asti mitä pohdittiin. Mutta askarruttaa minua suuresti miten voi välttyä ns. kostoilmoituksilta, kun todisteluvastuuta ei naisella enää ole. Muuan Axel Smith turvasi selustaa kuvaamalla naisten halukkuutta, mutta meni pikkasen kalliiksi sekin...

C: Ja mitä tulee miehiin, naisiin ja tuohon raiskauksen määrittämiseen.. Kyllä sitä esiintyy paljonkin Suomessa jo nyt, siis että jälkeenpäin katuu tai jää kiinni pettämisestä ja päättääkin syyttää toista raiskauksesta.. Se on jo kauan toiminut niin. Yksi nuori poika meinattiin karkottaa, koska tyttö jäi kiinni pettämisestä rysän päältä ja syyttikin poikaa sitten raiskauksesta. Yksi tyttö taas syytti poikaa, joka sai jopa tuomion, mutta myönsi myöhemmin keksineensä koko jutun
Kyllähän se on vaara niin naisilla kuin miehillä jos jonkun tuntemattoman mukaan lähtenyt. Naisilla yleensä todellinen, miehillä pelko saako syytteen tai kupan..

A: Minä totesin eilen, että ei mikään ihme jos suomalaiset harrastaa seksiä yhä vähemmän. Jos olisin sinkkumies uskaltaisin vain käydä maksullisissa enää. Äläkä unohda elatusmaksuja!

C: Ei miehiä murhata, raiskata, pahoinpidellä, salakuvata jn.  Miehillä taas mahdollinen syyte, elatusmaksut tai kiristys.

A: Väärin! Kylläpä vaan raiskataan, murhataan ja paloitellaan! Homoympyröissä. Ja mies ei voi välttyä elatusmaksuilta millään, ilmoitti tai ei.

C: Mut jos haluaa niitä tindereitä ja muita yhden yön toivoja kotiin raahata, niin jos ei sitten hetken päästä enää huvitakaan, niin se on pienin niistä murheista joita on. En nyt tiedä osaanko selittää mitä tarkoitan, mutta pointti on siis siinä, että riskit on kaikilla.
Ja ei kaikki raiskatut osaa/pysty sanomaan mitään tai estämään toista.

B: C tuntuu olevan tämän keskustelun ainoa järkevä ja kohtuullinen osallistuja 😅😍😍😍😍

C: Raiskataanhan parisuhteessakin..

A: JEP! Mutta eihän naisessa voi olla mitään vikaa jos se lupailee vaikka mitä tinderille, ja sitten viime senteillä livenä alkaa perua. Periaatteessa tietenkin niin on oikeus tehdä, mutta on se vähän niin kuin haastais riitaa nakkarijonossa yöllä ja sitten itkisi kun on nenä kipeenä. Mies totesi, että kohta kaikki varmaan joutuu laittamaan youtubeen tai faceen Suostumusvideon ennen touhuamista. Siinä suomalainen mies suomalaisromanttisesti kysyy naiselta, että saiskohan sinua panna, ja nainen sitten vastaa JUU tai EI. Riittävän selkeästi. Naapuritkin osaa valmistautua hakkaamaan seinään...

B: Toistan mitä äsken sanoin.

A: Ja minä haen edelleen sitä, että mihin se raja nyt enää vedetään ja vesittyykö koko raiskauksen käsite jos se viedään huonosti lakiin.
Aletaanko sitä väheksyä kuten meetoo kävi?
Ja kuinka monta turhaa elämää tuhoutuu perättömillä syytteillä, kun ei ole mitään todistusvelvoitetta enää? Kuka niitä ilmoituksia viitsii enää edes tutkia? Jääkö todelliset pedot pidättämättä?

C: Ehkä pitää minuutin välein kuitata sovellukseen, että edelleen on suostumus.. Tosin jos painostetaan… MUTTA jokainen saa lupailla ja haluta kaikkea, ja muuttaa mielensä. Etenkin noissa intiimeissä jutuissa

A: ”On hyvin keskeistä, että hahmotetaan näitä tahallisuuden ja tietoisen teon rajoja" sanoo professori. Ja jos mies lupaa olla suostuvainen, niin kyllä sen sitten on parasta myös olla 😂

C: Jos tinderiin laittaa että "etsin panokaveria", niin ei kaikkia jotka ottaa yhteyttä tarvi panna.

A: Niin, ja sen takia niitä ei kannatakaan kutsua suoraan heti kotiin - vaikka toisaalta jos nyt tuolle linjalle lähtee, niin ei liene kovin nirso...

C: No mitäs sitten jos miehellä ei enää seisokaan? Sekin on lupauksen pettämistä, mutta mistä sitten syytetään?

A: No eihän siinä ole mitään ongelmaa, jos se nainen ei pettyneenä ala kostamaan sillä raiskaussyytteellä, hah! Kun tinderissä luvattiin kunnon kyytiä koko yöksi, ja veräjäkin jäi avaamatta. Ja jos oikein aletaan pilkkoa pisteitä, niin kai se nainen voi sitten tehdä sille asialle jotain...

C: Ei se valitettavasti aina niin mene. Minkäs nainen miehen erektio ongelmille tai humalan aiheuttamalle munalle voi? Juttelee mukavia, silittelee ja kutsuu tee-kutsuille? Ja entäs jos mies onkin luvannut kunnon kyydit koko yöksi ja muuttaa mielensä? Tai ei toimikaan.. Jos nainen väkisin koittaa saada sen seisomaan, onko se sitten raiskaus? Siis että nainen raiskaa miehen..

A: Ei kande ottaa liikaa promilleja nauttinutta? Noin muuten itse asiassa tuo on taas pidemmän pohtimisen paikka, sillä moni mies on rutattu ikiajoiksi pilkkaamalla arasta asiasta. Kuten todettua, aihe on hankala tulkintojen rajan vetämisen suhteen! Miehet kyllä yleensä ei edes yritä lähentyä liikaa, jos daami ei miellytä tarpeeksi.

C: Pointti siis siinä, ettei voi linjata niin et naisen pitäisi tehdä kaikkensa jotta mies on tyytyväinen ja pitää flirttailevat "lupauksensa", niin silti miehen pitää pelätä syytettä. Miehetkään harvoin omistaa metristä melaa, rautakankea tai 20cm halkoa jalkojen välissään..
Ja edelleen, mielensä saa muuttaa, koska vaan. Se, ilmaiseeko sitä, miten ja miten toinen siihen reagoi, on se kysymys/ongelma.

A: Hahaa, metrin mela rikkoisi jo kohdun takaseinän!

C: Eikä kukaan oikeasti halua koko yön kestävää jyystöä. Se olisi jo kidutusta tai törkeä pahoinpitely

B:  Ceellä on nyt tänään kyllä erityisen hyvin sana hallussa 😂😂😂😘

A: No tuota.... miten sen yön nyt sitten määrittelee... muistakaa, että tätinne on vanha ja paatunut ja paljon tietä nähnyt. Enivei, eihän sillä ole väliä meneekö 2 minuuttia vai 2 tuntia, jos molemmat osapuolet on samaa mieltä.

C:  Juuri näin: molemmat on samaa mieltä = suostumus