P1070731.jpg

 

Matkailuun maanantai on huono päivä. Ainakin, jos haluaa koluta pienemmissä kaupoissa. Ne ovat kaikki kiinni. Viisas Nainen törmäsi maailmalla Maanantaisin suljettu lappuihin niin kirpputorien, kuin kangaskaupan ovissakin vieraassa kaupungissa käydessään.

No, ymmärrettäväähän on, että henkilökunnalla, saati pienyrittäjällä, pitää joskus olla vapaapäivä. Ja epäilemättä lauantaina kansa vaeltelee vilkkaammin kuin heti alkuviikosta.

Onneksi on paljon nähtävää sekä koettavaa kellon tai kalenterin ulkopuolellakin. Esimerkiksi luontokohteet ovat avoinna aina. Mikä parasta, ne muuttuvat vuodenaikojen mukaan. Samakin paikka on erilainen joka kerran.

Ystävien sekä muiden tärkeiden ihmisten tapaaminenkaan ei ole kiinni viikonpäivästä. Sille on oikea aika milloin tahansa.
Se, kuinka hiljaisia alkuviikot ovat,  antaa sitä paitsi kaikelle mukavan kiireettömän tunnelman. Voi istuskella jossain pikkukahvilassa, katsella maailman menoa ikkunan läpi, olla vain. Nauttia hetkestä ja antaa elämän soljua eteenpäin omia aikojaan.

Maisemat taas, ne ovat parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta. Viisas Nainen kävi pienellä road tripillä pitkin pienempiä maanteitä, halki kumpuilevien, keltaisen ja ruskean eri sävyissä lainehtivien peltoaukeiden ja vehreiden metsien. Käveleskeli pikkukaupungin kaduilla sekä luonnossa.
Eikä jaksanut harmitella yhtään, ettei päässyt koluamaan kirpputoreille, kangaskaupan loppuunmyyntiin tai divareiden hämyyn.

Olkoonkin, että kohta kuuluu ähinä ja puhina, kun alkaa ompelukoneen kesyttäminen. Uusi koti sai reissusta olohuoneen isoon ikkunaan verhokankaat, jotka nyt vapaapäivä hyödyntäen pitäisi ommella valmiiksi asti.
Saas nähdä kuinka käy…