P1070795.jpg

Markku Metso: Onni saapuu huomenna  Kuvattu Korian Asuntomessuilla

 

Saapuuko onni tänään vai huomenna, vaiko koskaan. Sen pystyy päättämään melko pitkälti omalla asenteellaan. Ei kannata jäädä odottelemaan lottovoittoa tai muutakaan suurta, maailmat mullistavaa, vaan repiä iloa sekä autuutta siitä, mitä on saatavilla. Pienestäkin kasvaa isoa, jos sille antaa tilaisuuden.
Avoimin mielin vain kohti kaikkea uutta. Sillä pääsee pitkälle.

Viisas Nainen kävi eilen ensimmäistä kertaa elämässään Asuntomessuilla. Koko rahalla koluten, kaksi muuta Viisasta Naista seuranaan. Pidettiin oikein kunnon tyttöjen päivä. Ja iltakin, koska tarjollahan oli myös Jukka Pojan keikka ulkoilmalavalla.

Ilman minkäänlaisia ennakkoasenteita tai turhia odotuksia lystiä piisasi. Kaikkea uutta voi tirkistellä, iskevät ratkaisut tai eivät. Tänä vuonna messuilla on kuulemma valitettu siitä, ettei tarjolla ollut oikein mitään. Sitä emme ymmärtäneet. Tosin tietysti jos janosi oikein kunnon asuntopornoa eli tolkuttomia ökylukaaleja, niin sitten varmasti pettyi. Parin hulppeamman talon lisäksi suurin osa näistä asuntounelmista on jopa ns. tavallisen ihmisen tavoitettavissa.

Onnen saapumista voi tietysti myös pikkuisen autella. Viikonloppuna kaksi Viisasta Naista suuntaa kohti Rauma Bluesia. Siellä toteutuu pitkäaikainen haave kokea tuo tilaisuus livenä – ja nostetaan skumppalasit kertyneille vuosille.
Toisen Viisaan Naisen kohdalla 60 ikävuoden kunniaksi, toisen 70 vuoden.

Niinpä, ikä on vain numeroita.
Ja mitä mainioin tekosyy elää todeksi unelmia. Vihdoin ja taas kerran.
Onni toden totta saapuu elämällä, ei pelkällä odottamisella.