Postinjakajalle lukeminen on joko liian vaikeaa, tai sitten ei vaan muuten huvita.
Eikä jakelukeskuksessa tunnu konelajittelu sen paremmin sujuvan.
Väärään laatikkoon ne lähetykset pudotetaan. Sujuvasti.

Nähtävästi jo minimiin supistetulle systeemille on mahdottomuus, että saman kadun varrella asuisi kaksi saman sukunimen omaavaa postinsaajaa. Pistellään arpomalla vaan. Sen Viisas Nainen totesi taas tänään.

Tilannehan on tietysti itse aiheutettu. Mitäs menet muuttamaan saman kadun varressa toiseen taloon.
Ja mitäs muutti lapsikin samalla sukunimellä olevana siihen edelliseen osoitteeseen.
Kuka näissä muka perässä pysyy?

Mutta kun niissä tänään tulleissa lähetyksissä aivan selkeästi luki lapsosen nimen perässä osoite, ja silti oli väärään laatikkoon tiputettu.
Mikä hupaisinta, toiseen vastaavaan lähetykseen oli sen oikean osoitteen lisäksi lyöty toinen tarralappu päälle. Eikä pelkästään Viisaan Naisen osoitetta, vaan myös molempien tässä asunnossa asuvien sukunimet - eli sama mitä postilaatikkoon on kaupunki vuokranantajana katsonut parhaaksi laittaa.

No, eipä näitä ole vaikea kipitellä edestakaisin vaihtelemassa. Tulee poikettua ovensuussa vähintään, puolin sekä toisin. Herää vain kysymys, että mitäs jos ei lainkaan sukua toisillemme oltaisikaan? Muuten vain sattumalta samalla sukunimellä. Siinä voisi arvokkaampaakin postia mennä pahasti väärin. Jopa tulla väärinkäytöksiä, pahimmillaan identiteettivarkauksia.

Eli jos täällä nyt lukee tätä joku postinjakaja, niin respektiä työllenne - katsokaa silti kiireessäkin mitä niissä lapuissa lukee, prkle.