Rivitalomiljöössä biletys jatkuu yhtä kauan kuin kesäkin, se nähtiin sekä ennen kaikkea kuultiin taas. Volyymit ja eripuraisuus kohosivat sellaisiin lukemiin saakka, että Viisas Nainen alkoi jo mielenkiinnolla eilisiltana pohtia koska joku soittaa poliisin.
Nähtävästi jopa terassibilettäjien seinänaapurit (ja kauempanakin samalla kadulla asujat) ovat kuitenkin ajan mittaan joko karaistuneet, tai alistuneet. Ei ilmaantunut sinisten vilkkuvalojen autoa eikä haalarihenkilöitä rauhoittelemaan.

Sen sijaan meno jatkui heti aamuvarhain siitä, mihin oli illalla jäänyt.
Tai ehkä se ei missään vaiheessa loppunutkaan. Vaikea sanoa, kun itse nukkui.
Nyt vain odotellaan kuinka tänään: vieläkö eilisistä tilipäivän saldoista on jotain jäänyt, jatkuuko meno. Taivaan pilveen vetäytyminen tuskin vauhtia haittaa. Onhan toki terassille rakennettu katto. Nähtävästi siis kaupungin vuokra-asuntojakin saa tuunata.

Televisiota ei tosiaankaan tarvitse täällä avata, tositeeveetä riittää. Kai se on joku vakio, että jokaiseen asujaimistoon löytyy vähintään yksi jonkin asteen ongelmatapaus. Sitten kun niitä pesiytyy samoihin taloihin useampi mikäs sen hauskempaa! Löytyy ymmärrystä ja seuraa. Kuten nyt silläkin hetkellä, jolloin aamukahvit juotuaan vaimo lähtee etsintäretkelle ja löytää kadoksissa olleen puoliskonsa, alkaen varsin kuuluvasti tiukata missä ne on ne tupakat, joita jo iltasella lähdettiin ostamaan.

Noin muutenkin näissä rivitaloissa on koko viihdeteollisuuden menestyssarjalta edellyttämä perussetti. Oikeastaan vähän enemmänkin. Tai no, luultavasti ns. kiintiöhomo ja maahanmuuttajat puuttuvat. Myös suurissa hameissa sekä pitsipuseroissa kulkevat naishenkilöt perheineen asuvat pikkuisen syrjemmällä, omassa yhteisössään.

Meille on siis jäänyt pakollinen kissamummo, rollaattoripappa urheilullisine vaimoineen, pyörätuolipoika, elämäntapatyötön, juoppo elämäntapatyötön vaimoineen, juhliva terassipariskunta, entinen iskelmätähti, elämäntapatyöttömän natsiskiniksi kutsuma leukaperiin saakka tatuoitu saksanpaimenkoiran ulkoiluttaja, puuhasteleva eläkeläispappa, sekä tietenkin yksinhuoltaja vilkkaine lapsineen.
Plus pari muuta, vähemmän näkyvää sivuosia esittävää hahmoa, joista metelöivää terassipariskuntaa lähinnä asuvaa eniten meteliä aiheuttavat kutsuvat, miksipä muuksikaan kuin Nirisijäksi ja Nipottajaksi.

Mitäkö roolia Viisas Nainen sitten näyttelisi? Tuoreimpana taloihin muuttanutta uusiopariskunnan naista, tietty. Sitä tiukkailmeistä keski-ikäistä vakituisesti työssä käyvää, jonka karun oloinen nuorempi mies näyttäytyisi vain loppuviikot ja katoaisi tielle leivän perään aina aamuyöstä maanantaisin.
Jos siis katoaisi. Sillä täytyisihän naapureiden edes joskus saada pohtia lieneekö tuokin lomalla, jäänyt työttömäksi vaiko ryyppy kiinni.
Sillä mikäpä sen enemmän iloa tuottavaa kuin hetkeksi keskittyä muiden elämään – juuri siitä syystähän kaikki tositeevee lienee niin suuresti suosittua?

Viisas Nainen joka tapauksessa viihtyy erinomaisesti uudessa kodissaan. Tehkööt naapurit nyt ihan mitä mielivät, Viisaan Naisen olisi suotavaa keskittyä tekemään vain kirjallisia töitä. Tiukasti.
Ne dead linet, tiedättehän… Ja keikalle lähtö huomenna puolen päivän jälkeen...