Vaatekaupan sovituskoppi on kauhukammioista pahimpia. Siis normi-ihmisen normielämässä.

Viisas  Nainen joutui uskaltautumaan vaateostoksille tulossa olevan lahjuslomamatkan vuoksi. Jo pelkkä ajatus aiheutti kauhun väreitä ja vatsanväänteitä, joten oli aiheellista värvätä paikalle Henkinen Tuki, toimimaan samalla myös makutuomarina. Liikkeen valinta oli helppoa: se, jossa on tilaa, ystävälliset myyjät ja riittävät valikoimat.
Marketteihin ja muihin superhyperostoshelvetteihin Viisasta Naista ei saada pakotettua, ei edes tämmöisestä syystä.

Sovituskopit ovat aina pieniä. Niissä sohii väkisinkin jo valmiiksi riisutut ja vasta hengareissa sovittamista odottavat vaatteet solmuun. Hyvässä kaupassa on sentään pari koukkua seinällä, jopa tuoli johon laskea käsilaukun, lompakon, silmälasit tai muuta vastaavaa. 
Tunnet itsesi norsuksi heti huonosti eteen vedettävissä olevan verhon takana äheltäessäsi.

Valot ovat suoraan helvetistä. Peilit sieltä samasta osoitteesta. Ei pelkoa, etteikö jokainen muhkura, makkara ja ryppy siivilöityisi esiin julman tarkasti. Kroppa, joka aamulla kotona näytti ihan käypäseltä, ei taatusti ole sitä enää.

Ja ne vaatteet, joita kauhuissasi sekä hikipäissäsi olet myyjän avustuksella haalinut sovitettaviksi... Ne eivät koskaan ole oikean kokoisia. Eivät ainakaan joka kohdalta. Keskivertovartaloa, jonka mukaan ne on tehty, ei ole olemassakaan. Muuta kuin teoreettisesti.
Joka hemmetin housuissa lepattavat reidet, jos maha mahtuu. Ja jos ne sattuvat osumaan kohdilleen, ei ainakaan ns perse asetu. Stretsiä ja joustoa ja tiukkuutta on lyöty niin, että "kamelinvarvas" pullahtaa eteen, ja vako takaa esiin. Leveälanteinen lättäpeppu lienee ollut suunnittelioiden mallina. Onneksi on kuitenkin miesten mallisto, josta saattaa löytää Pelastuksen.

Kaikki takit ja paidat on tehty kaljapullon päälle. Ei paljon tartte habaa ja hartiaa löytyä, kun rintojen alta alkaa lepattaa tyhjää täynnä teltan verran. Jos mahtuu hartiat sekä hauis jää kyllä tietysti vatsamakkarat armeliaasti piiloon sen liian kankaan alle, että jotain hyvääkin. Mutta mutta...

Kassalla viimeistään kirpaisee. Se on aina takuuvarmaa. 
Eikä vaatekaapissa välttämättä tuon kärsimyksen ja kidutuksen jälkeenkään ole taas kohta mitään sopivaa päälle laitettavaa...
Viisas Nainen ymmärtää täydellisen erinomaisen hyvin miksi suomalainen nainen ah niin mielellään pukeutuu tuulipukuun.
Sehän on sitä paitsi Suomen säässä ainoa 100 % toimiva vaatetus suunnilleen joulusta juhannukseen, ja taas takaisin.