Työterveyshuolto kattaa minimaalisen vähän yhä useammalla. Harmittavan monella sen sijaan tuntuu olevan edelleen luulo sen kaiken hoitavasta autuudesta.
Jopa julkisen puolen lääkärit luottavat sinisilmäisesti sekä harhaisesti siihen, että tuollahan on työterveyshuolto, kai se siellä on kaikin tavoin tutkittu, laboratoriokokeiltaan ainakin.

Ei kannattaisi uskoa, saati kadehtia. Tästä saatiin taas esimerkki, kun Mies kävi määräaikaistarkastuksessa. Kovin oli sitäkin settiä karsittu aiemmasta, 3 vuoden takaisesta. Vaikka Mies on ns. Tuottava Työntekijä, eikä kunnallisen puolen pelkkä kuluerä (niinhän sitä tunnutaan tuota joukkoa kohtelevan, ja sitten itketään miksei porukkaa piisaa, vaan hoitajatkin karkaavat muualle), niin alta lakisääteisten taisi mennä.

Lääkärin sijasta vastaanotto oli työterveyshoitajalle. Huonosti suomenkieltä taittavalle. Laboratoriokokeista näytti kiinnostavan eniten alkoholinkäyttöä määrittävä GT ja kolesteroli. Noilla tiedoillahan sitä eniten on merkitystä työntekijälle itse? Tai no, olihan siellä glukoosikin. 
Mutta dadaa! Ei edes perusverenkuvaa, ei PSA-arvoa - joka sentään iankaiken on yli 30-vuotiailta miehiltä määritelty, koska eturauhassyöpä piileskelee monessa uroksessa. 

Toisaalta Viisas Nainen vakituisessa työsuhteessa olevana ei enää edes muista koska olisi mitään tarkastuksia työnantajaltaan saanut. 
Ehkä nekin on säästetty pois. Tai ehkä Viisas Nainen on katsottu kestoterveeksi?