syksy13%20062.jpg

Jännämies on jännä mies, eli mies joka on jollain tavalla kiinnostava, jännittävä. Kiinnostava.
Mikä on ätmi? Mies, joka ei kiinnosta ketään?
Näin valaisi netti hämmentynyttä Viisasta Naista, joka vasta nyt törmäsi koko käsitteisiin.

Jostain syystä jännä mies oli vedetty synonyymiksi hulttiolle, rentulle ja ylipäätään epäluotettaville yksilöille. Juuri sellaisille, joita kenenkään naisen ei kannattaisi haikailla.
Näinhän se tuskin kuitenkaan on, tarkemmin ajatellen.
Ehkä jännämiehen toivotaan olevan se unelmien prinssi, joka vie naisensa aavan meren tuolle puolen ja seikkailusta aina seuraavaan, hukuttaa ruusuihin, timantteihin ja romantiikan vaaleanpunaiseen hattaraan. Okei, mutta silloinhan kuka tahansa voi halutessaan olla naiselleen nimenomaan jännämies, eikö? Jopa ihan siis se peruskunnollinen, raitis ja reipas perheenisätyyppi.

Toisaalta tärkeintä lienee muistaa mitä on realistista ylipäätään toiselta parisuhteessa vaatia. Molemmin puolin.
Jos toinen vain istuu sohvan reunalla naama nutturalla ja odottaa sen toisen muuttavan elämänsä loistokkaaksi simsalabim, niin perseelleenhän homma väistämättä menee.
Eri kulmalta asiaa tarkastellen tulee taas mieleen, että miksi ylipäätään vaivautua parisuhdevääntöön, ellei kahden kimppa tuota jotain uutta sekä suurempaa ja parempaa kuin yksin oleminen.
Ja näissä kohdin on aivan yhdentekevää luoko sitä parempaa arkea ja juhlaa ihan vaan tavallisen miehen kanssa, vaiko ihan jännämiehen.

Viisaan Naisen klaanissa on vuosikymmenten mittaan nähty kaikenlaista miestä. Menevää, tulevaa ja jo tullessaan menevää. Aika monta jännämieheksi luokiteltavaakin, epäilemättä. Sillä eikö vain ole todellinen Jännämies esimerkiksi se, joka käy metsältä naiselleen riistalihat hakemassa, valmistaa ja tarjoilee ne?
Tai ihan vain sellainen, jolta naisen yllättäminen sujuu? -Mieluiten tietysti positiivisissa merkeissä. Pelkkää p*skaa niskaan jatkuvasti kaatavaa urosta on turha kärsiä, on se muiden silmissä miten kadehdittava unelmien prinssi tahansa. Kenkää vain persuksiin ja pellolle.

Unelmien prinssejä ei voi hakea kaupasta, eikä niitä sada niskaan. Sellaisen - sekä samaan pakettiin jännämiehen - voi kuitenkin saada kuka tahansa muokattua ihan tavalliselta vaikuttavastakin miehestä.
Sitä kaikkea jännää kun voi todellakin keksiä myös yhdessä.