Kuvan mahdollinen sisältö: puu, taivas ja ulkoilma

Matkailu testaa parisuhteen. Suotta sitä ei suositella kokeilemaan yhdessä jo heti alkumetreillä.

Lentokentät ovat varsinaisia helvetin esikartanoita, ulkomailla rautatieasemallakaan et suunnista oikealle laiturille silirimpsis vain. Saati osta ummikkona lippuja. Jälkimmäinen tuli havaittua viikonloppuna Milano Centralella, josta lähtee 24 raidetta, ja liikkuu läpi päivittäin n. 320 000 matkustajaa. 

Oma lukunsa on suunnistaminen kaupungilla, jahka pullahdat huojentuneena oikealla asemalla ulos oikeasta junasta. Vielä on löydettävä hotelli, jaksettava raahata matkatavarat sinne ja kirjoittauduttava huoneeseen. Toisaalta arpoessaan risteyksissä seuraavia koordinaatteja voi kätevästi haukkua tulomatkan lentoyhtiön, eli tässä tapauksessa alta riman sukeltaneen Finnairin. Kas täpötäydelle lomalennollehan kannattaa sijoittaa harjoittelijatytöt, jotka saavat kärryineen ja olemattomalla työtahdillaan vessajonon käytävällä ulottumaan matkustamosta perään saakka.

Viisaan Naisen pikku lomanen maailmalla meni ilman suurempaa draamaa, seinänaapurilla ei. Siellä kuuluttiin ottavan runsain kirosanoin mittelöä mm. nautitun alkoholin määristä. 

Lomalla ei kannata stressata, eli viisas jättää ryysimättä kaiken maailman matkaoppaiden turistirysissä. Ne näkee kotona netistäkin. Tai juutuupista.

Mieluummin kävelkää kaikessa rauhassa pitkin poikin, istahtakaa välillä johonkin mukavaan katukuppilaan. 
Tosin niissä kaikissa ei ole vessaa, ja vessahätä jos mikä testaa parisuhteen keston! 

Vielä paremmin sen - ja omat hermosi - testaa Malpensan lentokenttä. Siellä juostiinkin pitkin poikin odottamassa mihin Finnair arpoo lähtöportin. Turvatarkastukseen ja  shoppailupuolelle et pääse kätevästi automaattia naputtelemalla, vaan ensin odottelet koska mahdollisesti johonkin luukun päälle napsahtaa tutun yhtiön nimi jonkun Egyptian Airlinesin tilalle. Sen jälkeen sitten taas juoksemaan ja suunnistamaan: italialainen viitoituslogiikka ei nimittäin aina suomalaiselle heti avaudu. Jos avautuu koskaan.

No, hikisenä ja uupuneena jonottelu jatkui, koneeseen pääsi myöhässä. Samoin ilmaan, puolisen tuntia rullailtiin kenttää vapaata ilmatilaa odottelemassa. Ja jahka tarjoilu alkoi, taas otettiin mittaa itsestä sekä toisesta. Finnairille tekisi hyvää pikkuisen käyttää matkustajapalautetta ja jotain konsulttia. Tai vaatia pakollinen työkokemus jossain Mäkkärissä tai Hesessä, niin alkaisi homma ehkä toimia tehokkaammin. Eli ensin vauhdilla ilmaiset kahvit ja vissyt kaikille, sen jälkeen vasta alettaisiin siinä keskenään pohtia kenen kärryssä nyt on minkäkinlaista sämpylää tai baagelia. Viisaan Naisen kohteliaisuus rapisi kuulkaa pahasti moista omaa kivaa katsellessa! Miehen hermo piti huomattavasti paremmin.

Joka tapauksessa kotiin päästiin. Parisuhde voi edelleen hyvin - ja seuraava matkailukohdekin on päätetty.
Lenkkimakkaran ja termospullon kanssa luontopolun laavulle. 
Sellaista matkailua tavallisen ihmisen hermot rakastavat miljoonakaupunkeja enemmän. Kokeilkaa vaikka.