Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, pilvi ja ulkoilma

Sille miksei Suomessa enää synnytetä, on nyt annettu paljon hienoja selityksiä. Sekä lehdissä, että edellisessä kirjoituksessa täällä.

On puhuttu rahasta, on puhuttu työelämästä, epävarmuudesta kaikessa.

Viisas Nainen teki työkuvioissa liikuskellessaan pienen gallupin ns. kansan parissa. Vastaukset antoivat paljon julkisuuden siloiteltua kuvaa karheamman otannan.
Sillä mitä olette mieltä esimerkiksi toteamuksesta ei tehnyt enää toista kertaa mieli persettään repiä

Nykynaisia on syytetty itsekkäiksi. Vähemmän on todettu raskauden ja synnytyksen olevan lääketieteellinen riski ja rasite. Se jättää pahimmillaan lähtemättömät jäljet sekä naisen psyykeen, että fysiikkaan.
Viisas Nainen kehtaa kyllä tunnustaa kokeneensa raskauden turvottaman kroppansa vieraaksi ja epämiellyttäväksi, samoin synnytyksessä tunteneensa, että tämä ei kyllä ole minun juttuni. Tämä kaikki, vaikka lapsi oli enemmän kuin vain toivottu.

Sopivan isäehdokkaan/äitiehdokkaan löytämisen vaikeus koettiin myös melko suureksi ongelmaksi lisääntymiselle. Tinderin ja naistenlehtien/blogien luksuselämän jälkeen harvalle kelpaa tavallinen duunari. Olkoot kuinka hyväpalkkainen tahansa. Sitä hyväpalkkaistakaan eivät kiehdo visiot talouden romuttavista elatusmaksuista. Ja jos miehen löytää, onko se yksinhuoltajaäidin pilalle passaama uusavuton sohvaperuna, josta ei paljon vastuun jakajaksi olisi? 
Aika moni mies puolestaan diskaa kehopositiivisuutta huutaen barrikaadeille nousseet reilusti ylipainoiset daamit. Ja valitettavaa kyllä ne itsensä timmissä kunnossa pitävät mimmit taas tietävät korkean arvonsa näillä markkinoilla tasan tarkkaan - osaavat tähdätä mahdollisimman korkealle. Parempi palvoa peilikuvaansa kuin haistella kakkavaippoja ja surra riippurintoja, raskausarpia ja muita tuhoja.

Maailma on kiireinen, stressaava ja arki kaiken energian vievää. Ei siinä enää haaveilla perinteisestä perhe-elämästä. Kun kaikki menee päivä kerrallaan moodissa on paljon helpompaa sekä varmempaa keskittyä pelkkiin kevytsuhteisiin. Niistä saa huvit ja hyödyn, mutta ei rasitteita. Kuten nyt vaikka tosiaan se harmaa lapsiperhearki - joka ei tosiaankaan enää nykyään ole kaikkien unelma, ja johon kaikki eivät yksinkertaisesti kykene.