Kuvan mahdollinen sisältö: ruoka

Mikään ei kuori liikuntaintoa pois ihmisestä niin tehokkaasti kuin koululiikunta. Viisaan Naisen ikäluokassa kaikki muistavat sen tamburiinin tahdin askel, askel hyppy ja muut kauheudet.

Nämä painajaiset palasivat Viisaan Naisen mieleen yhä elävinä ja yhä kammottavina lehtiartikkeleiden johdosta. Enää ei riitä edes 10 000 askelta, ja istuminen tappaa - no okei, sen pystyy vielä hyväksymään. Jos työnantaja käskee istua, ihminen istuu. Vaikka sitten sen tappavan 8 tuntia päivässä. Ja jos työmatka on liian pitkä kävellä, se myös on.

Mutta pahempaa seurasi! Yli 50-vuotias naishenkilö intopinkeänä pisteli menemään kuntopiiriä, ongelmitta, tietty. Kehtasi vielä kauhistella ikäisiään, jotka eivät kykene kuperkeikkaakaan tekemään. Saati paljon muutakaan. 
No, tälle koko vapaa-aikansa liikkumiselle uhraavalle naiselle Viisas Nainen voi kertoa, ettei ole sitten lapsuuden kultaisten vuosien moiseen temppuun taipunut. Eikä selvinnyt kuntopiiristäkään ikinä. Koulun liikuntaopetus keskittyi voimistelijatyttöjen tms ihmelasten kehumiseen sekä muiden pilkkaamiseen, ei suinkaan liikkeiden ohjaamiseen. Meni yli 40 vuotta, ennenkuin punnertamisen salatkaan omatoimisesti selvisivät.

Vain yksi oli koulun jälkeen täysin selkeää: ei enää ikinä, ei missään tapauksessa mihinkään ryhmäliikuntaan mukaan. Tekemätön paikka, vaikka henki muuten lähtisi.

Naistenlehtien jumppaohjeet voi pistää suoraan roskiin. Ne nopeat ja helpot pikku kotijumpat lähtevät tasolta, jota tavallinen keski-ikäinen Viisas Nainen ei tosiaankaan tavoita sormenpäilläänkään, ei keittiötikkailtakaan. Kaiken lisäksi tavallisten naisten elämässä vapaa-aikaa on käytettävä muuhunkin kuin pelkkään liikuntaharrasteeseen. Kotona ei käy siivooja, ei kokki, ei kotiapulainen pyykkäämässä eikä kaupasta ruokakassia kantamassa. 
Mikä pahinta, tavallisella naisella saattaa olla jopa Parisuhde tai Perhe, tai muuta Sosiaalista Elämää, jota pitää yllä.

Toisin kuin edellä olevasta tuohtumuksesta voisi luulla Viisas Nainen ei kuitenkaan ole mikään täysin liikkumaton, ylipainoinen sohvaperuna. Ihan vaan tavallinen normaalipainoinen, tavallisesti hyötyliikuntaa ja pientä lenkkeilyä sun muuta harrastava - usein yli suositusten rahan edestä tasapersuksillaan istuva tavallinen kuolevainen. Viisaiden Naisten klaanissa ulkoilutetaan koiria, kipitetään metsässä sadon tai saaliin perässä, eikä välttämättä koeta tarpeelliseksi hissiä tai autolla kaiken viereen pääsemistä.

Viisaan Naisen maailma ei kaadu, vaikka kalenteriin ei ole merkitty yhtään liikuntaa viikko-ohjelmaan.
Sen sijaan se - tai vähintään mielenterveys - kaatuisi oitis, mikäli suunnilleen joka helvetin ilta olisi itsensä johonkin väännettävä hampaat irvessä punnertamaan. 
Kaikki me täältä kuitenkin kuollaan, joten kannattaa mieluummin keskittyä nauttimaan parisuhteestaan ja elämästään kuin suremaan jotain s*tanan heittämättä jääviä kuperkeikkoja.