20191030_185448.jpg

Kielitaidottomuuden käsittelyn jälkeen ottakaamme tarkastelun alle myös kotimaisen tärveleminen kaikenlaisilla sanalainoilla. Eli tällä kertaa vuorossa pieni fiktiivinen tarina aiheesta, noin niinkuin esimerkkinä.

Haastattelija pyytelee anteeksi pukeutumistaan, casual friday, tiedäthän. Yleensä konttorilla ollaan tarkempia, tietenkin. Nainen nyökyttelee. Haastattelija on nuori mies, läppäriään naputellessaan kääntää kättään niin, että ranteessa komeileva Omega Seamaster varmasti näkyy.
-Niin joo, sulla on tässä ihan kiva portfolio ja CV, aika mielenkiintoisia keissejäkin meriiteissä ja sitte tää podcast... Meidän headhunter ajatteli, että voisit mätsätä firmaan. Pidettiin pikku meeting, pari isoa diiliä tulossa just. Chat-robotithan meillä hoitaa aika paljon tota alemman tason kontaktointia asiakkaisiin päin, mutta noin niinku korkeammalla face to face toimii paremmin. Totta kai me koutsataan aina uusiin duuneihin, ja briiffataan. Olet varmaan seurannut somesta ja instasta meitä, meillähän on se vasta huippuunsa stailattu homepage ja oma äppi.
Nainen nyökyttelee uudelleen. Ei halua keskeyttää toisen monologia, ennenkuin kysytään jotain. Haastattelija plaraa ruudulla eteenpäin.
-Joo, tosiaan... Sulla on täällä nämä harrastukset, skydivingiä ja skimbaatkin. Meillä on firmassa pari ultrajuoksijaa, ja triathlonin vetäjiä. Henkilökuntaetuihinhan täällä kuuluu alennukset tuonne viereiselle salille. Jos sulta puuttuu hyvä PT, niin niiden personal trainerit on huippuja, ja fyssaritkin. Parkkihallissa on oma kulma, mihin saa citybiket, oma flatbike on pysynyt siellä tallessa ongelmitta. Se siinä toimarin plug-in-hybridin vieressä kivasti. Golf on meillä so last season, so last season.

Haastattelun jälkeen nainen poistuu kadulle. Haastattelija on ystävällisesti neuvonut, että steissille pääsee dösällä se ja se numero. Aivan kuin hän ei olisi itse älynnyt ipodistaan asiaa etukäteen tarkistaa. Ainoa tyhjä penkki on kahden pikku siideripissiksen edessä.
-OMG, hei kato miten magee selfie tolla bloggarilla on! Ja mikä statementhame! Koska me ollaan bestiksiä, voitais molemmat hankkia joku tollanen! Mun on v*ttu pakko ottaa tästä snäppi, ja tägää tää! Mulla on ihan sellanen fiilis, et sitte vois tinderöidä niin, ettei kukaan swaippais, jos näyttäis noin coolilta. Kukaan ei enää dissais. Deittejä ja sugardaddyja tulvis! Tsättäis vaan niiden kanssa, ja ne sponssais. Jos ne yrittäis jotain muuta, mä oisin kyllä ragee.

Nainen seuraa kuinka outletit ja drive init vilisevät ohitse ikkunan takana. Miettii menisikö johonkin pubiin vetämään parit bisset, ja sitten himaan skruudaamaan. Sales managerin titteli näyttäisi hyvältä käyntikortissa.
Toisaalta tällaisena päivänä olisi ehkä ansainnut fine dining -tasoa. Pullon skumppaa, pientä deittailua oman fucking buddyn kanssa. Skandidesing keittiö kestäisi kyllä pienet matsit jälkkäriksi.