20191013_155813.jpg

Viisaiden naisten klaanissa on totuttu ns paskoihin eli perseelleen meneviin päiviin. Ne ovat enempi normi kuin poikkeus. Me kykenemme siihen, mihin muut eivät yrittämälläkään. Vaivatta sekä kevyesti.

Tänään Viisas nainen tiesi heti aamusta, ettei hyvää ole tiedossa. Eikä ollutkaan. Selvimättä roikkuvat työasiat roikkuvat edelleen, Iso Pomo luikkii vastaan osuessaan karkuun ja koko työyhteisön tiimoilta kelvattaisiin television farssiin.

Vaan eipä se siihen jäänyt. Tietenkään. Kotiutuessa jo valmiiksi ahtaalla parkkipaikalla naapuri oli varjellut pikku töppösiään ja ropakkoa vältelläkseen parkkeerannut liki Viisaan naisen puolelle. Ja niinpä niin, eihän siihen rakoon sitten ongelmitta ujuttauduttu. Naapurin vanhan romun kylkilistaan jäi pari senttiä maalijälkeä. Herra oli huolissaan Viisaan naisen auton maaleista, rouva kiirehti kimittämään vakuutusyhtiötä kehiin.

Viisas nainen kuunteli hetken, totesi sitten, että kuule, minulla on ollut niin paska päivä, että ihan sama. Meistä on yksi teholla, ja tee ihan millaiset paperit haluat, hoidetaan se stanan listan liimaus sitten kun tiedät mitä se maksaa.

Varmaan täti korjauttaa samaan laskuun viimeisten 15 vuoden ruostevauriotkin. Ja toiseltakin kyljeltä. 

Joskus vain on niin, että on parempi varjella päätään posahtamasta kuin ahneilta. Eiköhän siinä iloisesti joku kuseta siinäkin korjauksessa tätiä.

Näinä tällaisinä päivinä osaa arvostaa parisuhdettaan jopa normaalia enemmän. Miestä, joka asiallisesti suhtautuen sivuuttaa moiset pikkujutut tekemättä niistä numeroa. Sanoo, ettei kuule aina tartte jaksaa mitään. Ehdottaa, että lämmitetään sauna ja hän pesee selän - sehän on vaan rahaa, kaikki hei hyvin.