Kuvan mahdollinen sisältö: kengät ja saappaat

Suomalaisia kehoitetaan ostamaan kotimaista. Helpommin sanottu kuin tehty. Usein vaatii suoranaista salapoliisityötä selvittää jonkin tuotteen alkuperämaa.

Viisas Nainen hipelöi tänään kaupassa Polan paitaa. Eli voisi luulla, että kotimaista tuotetta. Vaan ei! Tarkempi tutkimus paljasti valmistusmaaksi Kiinan. Kuka tietää missä Nansot tehdään?
Ja sama monen muun kanssa. Kotimaista -ruokakin on monesti vain osittain Suomessa kasvatetuista aineksista.

Ei mikään ihme, jos moni suosii kukkaron tyhjenemisen uhallakin lähiruokatuotteita. Sehän on kuljetuksen tuottamien ilmansaasteidenkin osalta pelkästään hyväksi.

Näinä päivinä onkin suorastaan hatun nostamisen paikka niille firmoille, jotka vielä jaksavat yrittää täällä kylmässä. Eli koska on syksy, luetellaanpa muutama kiitoksen arvoinen, säähän sopivia tuotteita valmistava yritys:

Tam-Silkiltä kunnon pitkät kalsarit ja paidat, Waldogsilta lenkkitrikoot, Suomen Villasukkatehtaalta villasukat - ja dadaa! Sieviltä turvasaappaat, joissa kahlaat läpi loskat ja paskat ja paksummatkin pakkaset.
Ihan sama mitä joku tyylitaituri naistenlehdessä on asiasta mieltä. Viisas Nainen tietää, että fiksu pukeutuu sään mukaisesti.
Mieluiten kotimaiseen.

Mikäli kuitenkin on suunnaton tarve hienostella, muistakaa kierrätysvaatteiden mahdollisuus. Vintageliikkeet ovat pullollaan toinen toistaan fiinimpiä vanhanajan paksuja, kunnollisesta materiaalista valmistettuja villakangastakkeja. Samoin Pelastusarmeijalla ja muilla kirpputoreilla riippuu viimeistään kohta rekeissä turkkejakin - ja aina kierrätysturkki ekologisempi vaihtoehto on kuin joku Kiinasta rahdattu 100 % polyesteria riepu.
Voitte nimittäin olla varmoja, että jahka kauhea kaamos iskee kaikkine lieveilmiöineen ja mittarin elohopea laskee johonkin lähellä kolmosta alkavaan Viisas Nainen ainakin kaivaa kaapista ihka-aidon 50-luvun kultalammasturkin. Jos siihen sitten on jollakin kettutytöllä inisemistä, niin täältä pesee.