Viisaiden naisten klaanissa on satunnaisesti jouduttu vuosien mittaan tutustumaan työvoimatoimiston eli hienommin TE-toimiston ns palveluihin. On pitänyt pätkätöissä aina välillä ilmoittautua työttömäksi. Se on vielä jotenkin toiminut - mikäli tietoliikenneyhteydet ja ne toimiston sivut ovat toimineet.

Sen sijaan emme tunne ketään joka koskaan sitä kautta olisi töitä saanut. Tai oikein mitään muutakaan.

Muuan Viisaista naisista jäi reilu vuosi takaperin työttömäksi pitkän työsuhteen päätteeksi, kiitos organisaatiouudistusten. Paperilla tulevat työllistymispalvelut näyttivät hienoilta. Todellisuus oli pelkkä vitsi. Koska alanvaihto puhelinmyyjäksi tai lähihoitajaksi ei innostanut se oli siinä. Papereihin kirjattiin koristeellisesti kaikkea kaunista.

Vielä suurempi vitsi olivat ns aktivointitoimet ja tiivis yhteydenpito työttömään. Säädetyin väliajoin soitettiin ja kysyttiin oletko saanut töitä. Ja jos nyt satuit olemaan vaikka vessassa toista kertaa ei soitettu eikä edes minuutin päästä vastattu toimiston taholta.

Onneksi tarinalla on onnellinen loppu. Vessassa istuessaan Viisas nainen oli jo työllistynyt omin avuin, vakituiseen työsuhteeseen yli 50-vuotiaanakin. Ei tarvinnut alkaa selvitellä miksi ei ole tavoitettavissa, tai ei aio hakea tarjottua työtä johon ei todellakaan olisi sopiva, pätevä eikä koulutukseltaan kelvollinen.

Joka tapauksessa Viisaat naiset toivovat entisen työministerin saavan maistaa todellisuutta. Vuorostaan. Voi olla silmiä avaavan tyrmäävä kokemus...