20191108_174242.jpg

Osuuspankki yllätti vähemmän iloisesti tänään pankkiautomaateilla asioineet. Rahat hurahti tililtä kyllä helvaseen, mutta ties mihin. Setelin seteliä ei aukosta ilmaantunut.

Pakollisen puhelinlinjoilla roikuskelun jälkeen palvelunumerosta kyllä vastattiin. Täti totesi iloisesti, että voi voi sentään, näitä nyt on tässä tuhansia käynyt, samanlaisia pikku virheitä toiminnoissa. Soittele sitten viikon päästä, jos ei summa palaudu tilille, hei hei.

Onneksi nyt ei menty ihan rahattomiksi. Tilillä on millä vingutella ruokakaupan kassalla ja bensamittarilla. Vaan entäpä jos joku menetti juuri ainoat rahansa ties kuinka pitkäksi ajaksi? Mistäs otat edes syömiseen? Paasto voi olla mukavaa puuhaa vapaaehtoistoimintona, tuskin pakon edessä. Ja apteekkiin saattoi jäädä hakematta hyvinkin välttämättömät lääkkeet joltain.

Viisas Nainen karsastaa suuresti nykyistä suuntausta kaiken ns verkossa ja sähköisesti hoitamiseen. Systeemit ovat melko haavoittuvaisen tuntuisia kaikilla sektoreilla. Kuin myös käteinen raha on ainoa täysin varma maksuväline. 

Ai miksi säästöpossu on kuvassa selällään? No kas, kun Vuodatuksen systeemit päättivät sen niin sijoittaa, etkä mistään kääntämään pääse. Se on sitä tietotekniikan loistavaa varmaa toimintaa, sekin.