P1070492.jpg

Putkikassimies on yleisesti tunnettu määrite Viisaan Naisen ikäluokan ihmisten parissa. Nykyään kai pitäisi puhua enemmän lätkäkassimiehestä, kun käsitellään tuota Jännämiesten yhtä perinteistä lajityyppiä. Sitä, joka näin kylmien tullen alkaa viimeistään etsiä valmista kotipesää kuin käki konsanaan.

Sillä kuten nimikin kertoo, Putkikassimiehen omaisuus mahtuu yhteen tai kahteen isoon kassiin. Putkikassimies oli konmarittaja ja minimalisti jo ennen noiden muodikkaiden nimikkeiden keksimistä. Kyseisiä yksilöitä saattoi löytää mistä tahansa, mutta kaikkein varmimmin lähiökuppiloista. Siis sieltä, missä metsästysmaastot uuden naisen eli pesän löytämiseksi olivat parhaat. Erityisesti Putkikassimiehet suosivat yksinhuoltajaäitejä: valmis koti, valmiit lapset jotka kustantaa elatusmaksujen kautta joku muu, ja menemisen vapaus hyvä: eihän sitä nyt yhdessä sentään, kun pitäisi se lapsenvahti hankkia jne.

Syyt Putkikassimieheksi päätymiseen olivat ja ovat yhä moninaiset. On tullut eroja, on tullut muuten vaan muuttoja, on sattunut ajolähtö edellisestä osoitteesta. Nyt asustellaan vanhempien tai kavereiden nurkissa, työmaamajoituksissa, parhaassa tapauksessa rekan hytissä. 
Parhaassa sikäli, että rekan hytissä majaileva Putkikassimies tienaa itse oman elantonsa sekä eläkkeensä, eikä ala vaivoiksi asti pyörimään nurkissa - sehän on tien päällä kuitenkin suurimman osan ajastaan. Varsinainen win-win situation siis omaa aikaa arvostavalle, mutta jonkinlaista parisuhdetta kaipaavalle!
Samanlainen on myös ns lentojätkä, eli reissumies. Näitä voi käydä kuikuilemassa isojen rakennustyömaiden liepeiltä. Valittavana on kansallisuuksia joka lähtöön.

Ja lähtöön, siihen Putkikassimies on aina valmis. Ei muuta kuin kamat kassiin ja menoksi. Monesti Putkikassimies rakastaakin vapauttaan mennä enemmän kuin yhtäkään naistaan ikinä. 

Jos pikkujoulubileistä sitten huomaa ottaneensa mukaan Putkikassimiehen kannattaako sellaisen pitämiseen sortua? No, sehän riippuu taas täysin siitä, millaiseen käyttöön miehen tahtoo. 
Kannattaa ainakin harkita kahdesti, jos on vaarassa päästää sohvalleen pesiytymään elätettävän yksilön. Se kun siihen juurtuu, et pääse eroon enää itkemälläkään. Se vie paitsi mielenterveytesi, myös rahasi. Semmoista älä siis ota! Seksiä saa aina helpommallakin.

Kaikissa lajityypeissä on kuitenkin omat helmensä. Viisas Nainen tuntee monta onnellista pariskuntaa, joiden suhde on alkanut Putkikassimiehen astumisesta elämään. Osa näistä jopa ns nopean ajolähdön edellisestä liitostaan ottaneita. Näin ollen pakko antaa tässäkin neuvoksi vain se vanha, tuttu: käytä järkeäsi, kuuntele sydäntäsi.
Plus pidä oma pankkitilisi vain omanasi, ja muista ottaa e-pillerisi, kunnes Putkikassimiehen omaisuus on vallannut jo vähintään kolmasosan kodistasi ja puolet asumiskuluista tulee siltä suunnalta hoidelluiksi.