Nyt kiviä kasaamaan, noitaroviot palamaan ja kaikki paheksumaan: Maisa on vaihtanut Jari-Matin vauhdista toiseen! Eihän semmoista saa tehdä, hyi sentään! 

Vai saako? Itse asiassa miksi ei muka saisi?

Niin sanottujen tavallisten ihmisten maailmassa parisuhderintamalla tapahtuu kaikenlaisia vaihtoja kaiken aikaa. Ne vain eivät päädy lehtien kansiotsikoihin, niiden syitä ruoditaan pienemmissä piireissä.
Syyllisiä silti aletaan hakea ja haukkua monesti ja yhtä monesti täysin turhaan. Kahden kauppa on aina kahden kauppa, ei sitä totaalisesti tyri vain yksi.

Ahaa, kuulen paheksunnan kohinaa! No, aloitetaanpa parisuhteen alusta asti. Kaksi ihmistä valitsevat toinen toisensa, vikoineen päivineen. Jos yhteisen matkan varrella ilmenee epämieluisia yllätyksiä on valinta tehty liian vähällä taustatyöllä sekä harkinnalla, tai sitten jotain vain on muuttunut mutkissa. 
Mikä karuinta saatat itse olla pettymyksen aihe sille toiselle.

Menneinä vuosina naistenlehdissä muuan jumppaamalla julkisuuteen tullut nainen tilitti katkerana kuinka mies vain oli lähtenyt roskapussia viemään, jättänyt lompakonkin hattuhyllyn päälle ja reissun päätteeksi palaamatta koskaan kotiin. Jossain oli ollut jo uusi nainen odottamassa. 
Vaikka heillä oli kaikki niin hyvin, yhyy.

Paskapuhetta, sanoo Viisas Nainen. Jos puolisonsa tuntee niin huonosti, ettei näe tai suostu näkemään kuinka ohuella jäällä ja kärsien parisuhteessa mennään, niin sen toisen onkin parasta mennä omia teitään.

Samanlaista paskapuhetta on sen vaatiminen, että ensin on erottava, vietettävä joku ihme suruaika, ja vasta sitten saa alkaa edes katsella muita.
Ei elämä ole noin mustavalkoista, eikä parisuhteita tilata postimyynnistä kalenterista sopiva päivä katsoen. 
Ne "uudet ihmiset" tulevat vastaan kun ovat tullakseen, ja jos kaikki on kunnossa ja rakkaudeksi kutsuttavaa olemassa omassa parisuhteessa, myös menevät ohi jälkeäkään jättämättä. Kuin myös aiheuttamatta kaaosta kaikkeen.
Sen sijaan jos ihmissuhteessaan voi henkisesti tai fyysisesti huonosti vähintään alitajunnassa on haku päällä. Kun sitten eteen astuu joku, jolla on tarjota kaikkea mitä vailla koet olevasi, niin bingo! Se alkaa olla siinä, edellinen parisuhde.

Viisaan Naisen mielestä jokainen tehkööt pariutumisrintamalla miten parhaaksi näkee.
Liki kaikista tekemistämme virheistä pääsemme halutessamme eroon, mutta itsemme kanssa meidän on elettävä loppuun saakka.