pyterlahti%20046.jpg

Koululaisten joulujuhlan järjestämisestä kirkossa nousi hirveä haloo. Siis jo pelkästä suunnitelmasta.
Viisasta Naista ihmetyttää, että vasta nyt.

Ehdottomasti enemmän pitäisi nostaa pöydälle koko uskonnon pakkotuputtaminen lapsille.

Se alkoi lapsen kohdalla jo päiväkodissa, mitä Viisas Nainen ei osannut ennakoida nipin napin 4-vuotiaan sinne ensimmäistä päivää viedessään. Oli muutettu Helsingistä maalle, eivätkä kaikki speksit olleet ihan hallussa.
Niinpä lapsonen oli heti ruokapöydässä ilmoittanut päiväkodin tädeille, että minä en mitään jeesusjuttuja ala, enkä ruokarukousta ala kädet ristissä lukemaan - meillä pokataan Mekkaan.
No, ei kyllä pokattu, mutta ei mihinkään muuhunkaan suuntaan. Korkeintaan rukousmatolla iltaisin äitikulta joogasi väsynyttä selkäänsä suoremmaksi.

Joka tapauksessa lapsi piti pintansa, eikä Viisas Nainen äitinä katsonut aiheelliseksi muuta kuin tuota vankkaa vakaumusta tukea. Lapsen isä oli työnsä takia asunut vuosia pitkin poikin maailmaa, varsinkin Arabimaissa, ja se lienee hionut lopullista kantaa uskonnottomuuteen. Minkään muun aatteen alla ei ole kautta historian nimittäin yhtä paljon pahaa tehty, eikä sen niin väliä millä nimellä suurempia voimia kukakin tahtoo kutsua.

Jo lapsen aikoina koululaisia marssitettiin joulukirkkoon, tietty. Samoin kevätjuhlakirkkoon.
Lapsi nukkui yleensä pommiin myöhästyen koulubussista. Mikä opettajalle aina etukäteen ystävällisesti ilmoitettiin.
Kaikki pisteet opettajille, jotka jättivät tekemättä asiasta isoa numeroa.
Tai no, yksi taisi yrittää, mutta silloin podettiin sitten kuumetta...

Viisas Nainenkin kysyy onko uskonnon opettamiselle tosiaankaan nykymuodossaan mitään tilausta. Koulussa voitaisiin käyttää nekin tunnit paljon hyödyllisemmin.
Ja miksi vasta lukiossa tutustutaan kiihkottomasti eri uskontoihin sekä aatteisiin? Miksi niitä ei esitellä jo aiemmin?
Jätettäisiin kotien päätettäviksi mihin suuntaan kumarretaan ja minkä nimistä heppua. Jokaisella säilyisi vapaus päättää ihan itse - nythän sen tekee koululaitos, vanhempien vakaumusta pienemmillä paikkakunnilla mitenkään huomioon ottamatta.