simo%20010.jpg

Lakko on hankala työtaisteluväline. Kaikki yleensä ymmärtävät kyllä mistä ne saavat alkunsa, mutta kohdentuvatko ne koskaan juuri oikeaan osoitteeseen? Kärsiikö kukaan päättäjistä ikinä?

Postilaisten palkkasysteemi on paska. Vielä paskemmaksi sitä ollaan muuttamassa. Tästä ei ole epäselvää.
Vielä suurempi merkitys on sillä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, jos moinen palkkakikkailu sallitaan työnantajilta. Delta-Auto yritti samaa jokunen vuosi takaperin. Tyylillä vanhat työsopimukset irti, uudet eri nimikkeellä ja eduilla.
Teollisuusliitto jyrähti oitis, eikä monikaan asentaja suostunut kiristykseen.
Terveydenhoitopuolella (ja muillakin aloilla) perustetaan kiihtyvään tahtiin omia rekryjä sijaispulaa paikkaamaan. Ihan loistava idea, paitsi että enää ei makseta hälytysrahoja eikä ylitöitä sitten sijaisellekaan, kun ollaan eri firmaa ja työehtosopimusta. Lisää kivasti työmotivaatiota ja halukkuutta tupavuoroihin varmaan?

Joka tapauksessa ongelmalliseksi lakkoilun työtaisteluaseena tekee sen haittojen kohdentuminen niinsanottuihin tavallisiin ihmisiin. Arki vaikeutuu eniten juuri syyttömiltä. Isoja pomoja sen sijaan ei paljon hetkauta bussilakko eikä edes pari peruttua lentoa. Ainahan voi käyttää taksia tai tehdä etätöitä kotona, ellei peräti kesähuvilalla. Sillä talviasuttavalla.

Ja kun posti ei kulje, moni tavallisen ihmisen tärkeä kirje jää saapumatta sekä lähettämättä.
Monen tavallisen ihmisen työsuhde on kiikunkaakun katkolla, kun työmatkaa ei pysty taittamaan.

Siinä vaiheessa veekäyrä alkaa nousta, myötätunto pienentyä. Että mitä perkelettä, miksi MINUN pitää kärsiä asiasta, johon en voi mitenkään vaikuttaa?
Tehkää s*tana jotain siellä neuvottelupöydissä!

Niin, Viisas Nainenkin pohtii usein miten lakko saataisiin kohdennettua paremmin kirpaisemaan päättäviä tahoja.
Vasta sitten se alkaisi olla hyvä sekä tehokas ase neuvottelupöytään läiskäistäväksi.
Nyt kaivattaisiin kovan tason taistelijoita ei pelkästään työnantajapuolen riveihin, vaan myös työntekijäpuolen edustajistoon. Miksi ne sellaiset ovat näin harvassa? Onko AY-liike muuttunut täysin hampaattomaksi?

Ollaanko menossa siihen, että viimeinen lakkolainen sammuttaa valot koko Suomesta?