20191211_184617.jpg

Täydellisyyden tavoittelu on turhaa. Ei pelkästään Vuodatuksen kuvan muokkaamissysteemeissä (nämä kuvathan kellahtelevat ihan mihin asentoon ohjelma saattuu milloin ne läiskäisemään, eikä muuttamaan pysty, ihan loistavaa...), vaan koko elämässä. 

Kaikkein turhinta on yrittää hampaat irvessä olla täydellinen muiden silmissä. Tai muita miellyttääkseen.

Jos määrittelisit itsesi Kiltti tyttö tai Reipas tyttö, niin tee äkkikäännös nopeasti! Varsinkin näin joulun alla.
Marttyyrit eivät saa kiitosta eivätkä kirkkainta kruunua, vaan pillittää pettymyksiään yksin jossain nurkassa. Vaikka siellä yön tunteina silmät ristissä ja otsasuonet pullottaen siivotussa kaapissa (jota ponnistusta kukaan ei kuitenkaan koskaan osaa arvostaa).

Viisas Nainen on ylpeästi epätäydellinen. Ihan samoin kuin ne harvat leipomuksensa, joista yllä kääretorttu havainnollistavan esimerkkinä. On siis syynsä siihen, miksi on parempi maata sohvalla ja antaa muiden touhuilla siellä keittiössä.

Tämän päivän neuvo sopuisaan joulun viettoon onkin seuraava: jos olet hiki päässä ja viimeisillä voimillasi raatanut läheisillesi hienon joulun ja tehnyt pöydän täydeltä herkkuruokia, niin pidä ennen ensimmäisenkään lusikan tai haarukan nostoa Informatiivinen Joulupuhe. 
Kerro sille perheellesi raataneesi aivan helvetisti sen kaiken näkösällä olevan eteen, eli paree arvostaa ponnistusta.
Se, joka nirisee lentää niskapersotteella ulos huushollista oitis, ja jos likaiset lautaset ei juokse pesukoneeseen samantien kun jonkun perse nousee tuolista mahan tultua pullolleen, niin oma valinta: kyseinen yksilö syö samasta lautasesta seuraavaan vuoteen saakka, tai kipittää tiehensä koko huushollista. Sama pätee koko pitkiin vapaisiin, joten pistelkää puuroa poskeen nöyrästi, ja käyttäytykään kerrankin ihmisiksi - leikkikää vaikka, että on viikon mittainen Äitienpäivä. 

Tuon pitämänne puheen sekä ruokailun lopuksi nuolkaa itse härskisti lautasenne, röyhtäiskää kiitokseksi itsellenne ja siinä oviaukossa matkalla olohuoneeseen vaikka pikkuisen pieraiskaakin. Vallatkaa talon paras sohva tai löhätuoli, pistäkää vastamelukuulokkeet korviinne ja nauttikaa kerrankin. Kirjasta, leffasta, musiikista, parhaimmasta suklaarasiasta ja isikullan konjakista.
Täysin itsekkäästi. 
Olette takuulla ansainneet sen.
Seuraavana päivänä ennen ruokailua voidaan sitten keskustella, että miltäs nyt kenestäkin tuntui/tuntuu.