Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.      

Uudenvuoden lupaukset ovat övereimmillään kestovitsi, taivaita hipovaa optimismia, ylimitoitettua luottamusta omiin kykyihin, ja lopulta kaikkea mahdollista karvaan pettymyksen ja riemastuttavan onnistumisen väliltä. Nämä ääripäät mukaan lukien, tietty. 
Ainahan joku onnistuu siinä, mikä muiden silmissä näyttää liki mahdottomalta. Ja hyvä niin. Näyttäähän esimerkki silloin, että tavoitteita kannattaa aina asettaa. Ilman yrittämistä ei ainakaan mitään tapahdu.

Näin vuoden viimeisinä päivinä saattaisi olla hyvä pysähtyä edes hetkeksi katsomaan taaksepäin, eikä vain pelkästään kohti tulevaa. Tulevaisuushan on tunnetusti hämärän peitossa, sekä täynnä yllätyksiä. Vaikka kuinka tarkkaan suunnittelisit, niin kyllä sieltä pusikoista jotain yllätystä pomppaa. Jopa mielikuvituksen ylittäviä. Sekä hyvässä, että pahassa. 
Mennyt sen sijaan on elämän janalle ruksittuja tapahtumia, jotka takuuvarmasti ovat tapahtuneet. 

Toteutuivatko unelmat? Tavoitinko taivaat? Hiersikö kengässä joku kivi? Hiertääkö edelleen?
Minkä asioiden halusit muuttuvat vuonna 2019? Muuttuivatko ne, muuttuiko mikään? Miksi/miksi ei? Missä meni pahasti metsän puolelle, missä kauniisti keskikaistalla? Millaiset hetket nousivat kauneimmiksi auringonnousuiksi, milloin ryömit keskellä suota synkässä sumussa? Voisiko niitä hyviä hetkiä saada lisää, suolla rämpiä vähemmän?

Siinä teille listaa pohdittavaksi näin vuoden viimeisille päiville. Kirjoittakaa kirje itsellenne, neuvottiin joskus muinoin jossain. Päiväkirjaa jos olette kirjoittaneet, lukekaa sitä vessassa lukkojen takana. Naama menee punaiseksi aina siinä puuhassa. 

Viisaan Naisen elämä yllätti tänä vuonna muutolla, ja parilla muullakin isolla asialla. Pieniä murheita riitti, mutta samoin myös kaiken kokoisia iloja. 
Seuraavaa vuotta ajatellessa voi nojata jo vankkaan elämänkokemukseensa: jotain sieltä taas tulee. Tai jättää tulematta. Sittenhän sen näkee. Ajallaan. Mitä vähemmästä haaveilee, sen harvemmin pettyy. 
Jokaisesta päivästä kannattaa yrittää nauttia mahdollisimman paljon. Hetkestäkin. Huomenna kaikki voi olla huonommin.