KaikkKuvan mahdollinen sisältö: yö, tuli, pöytä ja sisätila

Kaikki eivät jaksa innostua joulusta. Eivätkä varsinkaan keskitalven loputtomasta pimeydestä.
Kylmyydestä puhumattakaan.

Viisas Nainen kuuluu kaamosväsymyksen vaivaamiin. Eikä tosiaankaan pystyisi minkään joulun riivaaman kanssa sen takia asumaan. Siinä olisi toisella hampaat lattialla hyvin äkkiä, jos alkaisi tulla to do -listaa siitä, mitä HÄN jouluksi tahtoo. Kun aina ennenkin, ja jo kotona...

Ihan paras on Marttojen neuvo siitä, että ellet aio viettää jouluasi kaapissa, älä suotta niitä siivoile. Normaali kotihan on sitä paitsi jatkuvasti jonkin asteisessa siisteystilassa, ei sitä varta vasten tartte enää yötä myöten otsasuonet pullistellen kuurata. 

Ja joululahjat, nehän tuottavat kuitenkin ihan liian usein pelkkää pahaa mieltä. Joko saajalle, tai sitten ostajalle - viimeistään Visa-laskun saapumisen myötä.

Viran puolesta Viisas Nainen valitettavasti tietää mitä kaikkea muutakin murhetta pitkät pyhät voivat tuoda moneen kotiin. Viinalla sekä ilman. Sukupuoleen katsomatta. 
Pahinta, että siinä menossa kärsivät aina eniten syyttömät eli lapset.

Mutta nauttikaa te, jotka jaksatte, viitsitte ja tahdotte! Muistakaa kuitenkin vanha totuus: mitä enemmän toivot, sitä enemmän petyt. 
Eli ihan avoimin mielin, ilman stressiä ja kompromisseja tehden. Ei siellä kaikissa sukulaisissa just jouluna tartte ravata, mummo ilahtuu vielä tammikuussakin vierailusta. Puoliso saattaa arvostaa eniten yhteistä aikaa kiireisen arjen jälkeen. Elämässä suurimpia ovat monesti juuri ne pienet asiat.