P1080218.jpg

Lakkorikkurit on nyt tuomittu otsikoissa, ja toisissa puolusteltu tehtaita pyörimässä pitäviä. Asioilla on puolensa. Vain se on varmaa, kuinka ammattiyhdistysliikkeiden valta sekä voima on hiipumassa. Siihen on syynsä. Niiden hampaat ovat tylsistyneet pahoin, ja tyhjä vatsa on pientä ihmistä lähinnä. Jalot aatteet eivät lämmitä. Olisi oltava myös jotain, millä lämmittää asuntonsa. Tai ainakin vuokran maksaa.

Viisaalla Naisella on tästä esimerkki antaa. Tietenkin.
Nääs kaikkihan me tiedämme, miten pätkätöitä ei kannata ottaa, mikäli ei omaa pulskia säästöjä. Kaikki korvaukset jumittavat. Se palkkakin. Varsinkin kunnallisella puolella.

Mutta ei ole helppoa liitonkaan kanssa. Mies otti lopputilin edellisestä työpaikastaan marraskuun alussa. Uusi työsopimus solmittiin toiseen firmaan, lähtö piti olla parin viikon kuluttua komennushommiin. Eipä ollut. Ensimmäisen lentolipun sijaan tuli lomautuslappu. Ennen ensimmäistäkään työpäivää.
Siispä ilmoittautumaan työvoimatoimistoon, jossa kovin ihmeteltiin moista.
Sitten paperit liittoon. Siellä ihmeteltiin vielä enemmän. Kiirettä pitämättä, tietty.

Nyt ollaan tilanteessa, jossa työt ovat kyllä alkaneet, mutta liitosta ei ole euron euroa herunut.
Okei, odoteltiin liian kauan töiden alkamista. Ei ilmoittauduttu heti ensimmäisenä lomautuspäivänä työvoimatoimistoon. Vasta joulukuussa.
Mutta mutta... työvoimatoimisto ei edelleenkään toimita päätöstään. Ei ole kiire, heillähän on tämä käsittelyaika määritelty kuukaudeksi. Liitto taas odottaa työvoimatoimiston päätöstä siitä, oliko Mies lomautuslapulla siis työtön vaiko eikö. Jos maksetaan, tehdään sekin jahka jaksetaan. Jos jaksetaan.
Ensimmäinen palkka komennushommista, sehän tulee sitten joskus.

Viisainta olisi ollut hommata odotteluajaksi jostain ns harmaita töitä. Vetää fyrkat suoraan taskuun, ja antaa olla Pyhän Byrokratian kanssa painiminen. Pyllistää liitolle, jonka kanssa asiointi on hankalaa, hidasta sekä takkuavaa.

Nyt sen sijaan v*tuttaa jo melko raskaasti, joten ei ole enää mitään hävittävää. Huomenna Mies suunnitteli menevänsä Kelaan kuulemaan onko oikeutettu minkäänlaisiin tukiin. Melko tuoreena, lapsettomana avoparina meitä ei voine pitää velvollisina toisiamme elättämään?
Koska rasistiset kommentit netissä ovat kiellettyjä Viisas Nainen jättää tähän loppuun lisäämättä Miehen mielipiteet siitä, mitä tekee ja sanoo, jos Kelassa vain levitellään käsiä rahojaan odottavalle suomalaiselle, mutta palvellaan maahanmuuttajia auliisti kaikessa. Vikistään, että tuleehan ne rahat sieltä sitten joskus takautuvasti. Takautuvalla ei täytetä vatsaa nyt. Ei makseta laskuja, eikä pyyhitä edes persettä kun siihenkin on paperia jostain rahalla hankittava.