Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Suomeen on syntynyt puolisalaa - ja päättäjien hiljaisella suostumuksella - palkkaköyhien joukko. Eli vaikka käyt töissä, tienaat liian vähän elääksesi. Eikä tällä nyt tarkoiteta mitään hienoa, vaan ihan jokapäiväistä niukkuudessa kitkuttamista. Sitä ihmisjoukkoa, joka joutuu jatkuvasti miettimään miten saisi rahat riittämään edes ruokaan ja asumiseen. Vaatteistahan voi nähdä vain unta, tai hakea kirpputorilta kierrätettyä. Jos on pakko valita ostaako pari pakettia makarooneja vai uudet alushousut, niin kyllä ne vanhat sloggit vielä pariksi käyttökerraksi hampaat irvessä harsii.

Viisas Nainen ei ole koskaan ymmärtänyt esimerkiksi kaupanalan tyyliä vetää tuntirajaksi 30. Miksi ei samantien yhden työpäivän tunteja lisää? Sekin vähän tulisi tarpeeseen. 
Vilkaisu työvoimatoimiston sivuille kertoo karua kieltään siitä, kuinka puolisalaa palkkoja hilataan yhä alemmas. Miesvaltaisilla työvoima-aloilla yhä useampi työpaikka menee vuokratyöfirmojen kautta. Hyvänä palkkana mainostetaan "vähintään TES". Se on kaukana kunnollisesta toimeentulosta, tai siitä mihin on totuttu. Kirjapalkalla ei kirvesmies rakenna enää omakotitaloa, eikä perusta edes perhettä. Hyvä kun saa asuttua vuokrallakaan. Rakennusalalla jopa virolainen raksamies on jo liian kallis, nyt tuodaan albaaneja, usbekkeja sekä muita "5 euron ammattilaisia". Automekaanikolle jää käteen vähän päälle 2000 kuukaudessa, jos työmyyntiä kertyy hyvin. 
Taksikuskin pitkän päivän saldo on usein muutama kymppi.
Näilläkö sitten katsot tulevaisuuteen luottavaisesti? 

Naisvaltaiset alat ova vielä karumpaa katseltavaa. Osa-aikaista, tarvittaessa töihin kutsuttavaa, määräaikaista... Vauvahaaveet saa hylätä. Parisuhdettakin hirvittää ajatella. Leikataan kotihoidontukea kuinka paljon tahansa se ei nuorten äitien työllistymiseen vaikuta: kaikille vain ei ole töitä, haet kuinka ahkerasti tahansa. Koulutuskaan ei pelasta. Ellet sitte satu olemaan lääkäri, puheterapeutti tai muu spesiaaliammattilainen. Harva on.

KUVA: Puutarhan halpatyöläiset bilettävät rankan viikon päätteeksi - Viisaan Naisen omat kuva-arkistot 

Lisää aiheesta

https://yle.fi/uutiset/3-11156158

Viisas Nainen on kyrsiintynyt sekä nykyiseen työmarkkinamenoon, että Vuodatuksen mielivaltaan kuvien kanssa: talletat kuvasi missä asennossa tahansa, niin Vuodatus ne heittelee päälaelleen. Muokkaamaan et pääse. Niinpä löydät nykyään Viisaan Naisen myös facesta https://www.facebook.com/viisas.nainen.5