P1080317.jpg

Yksin asuvien ja lapsettomina pysyttelevien määrän kasvua on turha ihmetellä. Riittää, kun törmää todellisuuteen. Ja nimenomaan taloudelliseen todellisuuteen.

Parisuhteessa eläviä kadehditaan siitä, kuinka kaikki menot voi puolittaa. Tulee elämä halvemmaksi.
Ei kuulkaa tule.

Alkaa päinvastoin käymään kalliiksi heti, kun arki vähänkään heilahtaa.

Kuten edellisessä tekstissä tuli todettua Miehen uusi työsuhde alkoi lomautuslapulla työkeikan alun myöhästymisen takia. Pientä lomautuskorvausta taas ei liitosta heru, koska työvoimatoimisto ei saa toimitettua päätöstään liittoon. Niinpä Mies siis tänään kävi Kelassa kyselemässä, että josko alkuperäisen jalon aatteen mukaisesti instanssi jelppaisi tavallista pientä ihmistä tilapäisessä hädässä. Kuten sossu eli sosiaalitoimisto ennen. Onko tämmöinen enää edes mahdollista, vai ihanko vain ulkomaaneläviä sponssataan plus ammattimaisia tukien varassa eläviä.

Siellä Mies täytteli tietokoneella kaavakkeen huolella ja painoi lähetä-nappia. DADAA! ERROR 503 JA RUUTU TYHJÄKSI!
Sitten jo loppuikin työaika, täytteleppä kotona ja silleen...
Siinä vaiheessa kun Viisas Nainen kotiutui Mies kävi jo melko kuumana. Työtunnitkin ensimmäiseltä keikalta olisi pitänyt laitella itse nettiohjelman kautta, vaan eipä onnistunut kirjautuminen annetuilla tunnuksilla. Ei millään.
Siis takaisin Kelan pariin. Vaihteen vuoksi ja pää edelleen punaisena.

Kävi iloisesti ilmi, ettei enää olekaan väliä avoliiton tuoreudella, eikä sillä ettei ole yhteisiä lapsia. Viisaan Naisen tiliotteita, palkkapäiviä ja omaisuutta alettiin kaavakkeessa kysellä.
Viisas Nainen oli että mitä v*ttua! Siis tämän takiako kukaan ei enää halua asua kenenkään kanssa?! Putkikassimies korkeintaan epävirallisesti nurkkiin yksinhuoltajaäidillekään, ettei entuudestaan ohut elintaso laske?
Päätettiin sitten kuitenkin kaavakkeet täytellä. Kiusa se on pienikin kiusa, ja Kelan tädeillä puuhaa. Parhaassa tapauksessa näytellä esimerkkejä siitä millaisessa pulassa ne tavalliset kunnialliset kansalaiset tarttisivat vähän jeesiä sitä maahanmuuttajan kokoaikaista sponssaamista kipeämmin.
Paitsi ettei Kelan ohjelmisto kelpuuta pankin antamaa tiliotteen tiedostomuotoa, hahhaa. Eikä niitä vaadittuja liitteitäkään sinne niin vain saa laiteltua. Varmaan tehokas systeemi karsia hakijoista pois 90 %? Vain raskaan sarjan ammattilaiset selviävät loppuun saakka.

Koska Karkauspäivä lähenee lähenemistään Viisas Nainen toistaa aiemmin antamansa neuvon: älä helvetissä kosi. Älä missään tapauksessa.
Ja jos olet mies, käy spermapankissa tallettamassa heti täysi-ikäiseksi tultuasi ja hanki sen jälkeen sterilisaatio. Kuten lehdistä on saatu lukea joudut parhaimmassa tapauksessa maksamaan muidenkin alulle panemista mukuluista, jos lapsen äitikulta on härskisti kusettanut.
Samalla reiluudella päädyt elatusmaksuista ulosottoon, mikäli iskee pieninkin katko tuloissa. Niistähän voi tuloja vailla tilapäisesti oleva anoa vapautusta takautuvasti. Ihan niinkuin se sitten enää paljonkaan pelastaisi.

Kaikkein vähiten reilulta tuntuu varmaan naisesta, joka huomaa päätyvänsä maksamaan tuoreen puolisonsa exälle niitä ulosoton peräämiä elatusmaksuja.
Siinä viimeistään koetellaan suhteen lujuutta.
Toisaalta vaikka laittaisit äijän pihalle samaa vauhtia vahinko on jo ehtinyt tapahtua.
Eli parempi vaan rakastaa edelleen rankasti, ja alkaa elää menopuolelta kevyesti...