20200112_171421.jpg

Erotilastoihin tulee joulun jälkeen tunnetusti piikki. Tämä on saatu iltapäivälehdistä taas kerran todeksi havaita. Jonkin sortin julkimo toisensa perään on päässyt otsikoihin näissä merkeissä.

Ehkä kyse ei ole ollut niinkään väärin valituista lahjoista, kiistelystä siitä kumman sukulaisiin tällä kertaa mennään, tai edes perinteisistä lomakänneistä. Ehkä vain vihdoin on ollut aikaa pysähtyä katselemaan sen toisen tympeäksi käynyttä naamaa, ja on rohjettu tunnustaa totuus. Eli se, että uuteen vuoteen olisi parempi lähteä uusin kuvioin.

Välillä vaihto parisuhteesta seuraavaan tapahtuu ns läpsystä. Seikka, jota turhaan paheksutaan. Se uusi ei riko ehjää liittoa kovinkaan usein, toimii vain pitkään harkitun startin lähtölaukauksena. Olkoonkin, että voi olla hyvin loukkaavaa joutua heti vertaamaan itseään siihen uuteen. Pakosta miettii mikä tuon kanssa nyt muka niin paljon parempaa on. 

Ja lapset, ne toivottavasti kärsivät mahdollisimman vähän. Vaikka kuinka kirvelisi, pitäisi aikuisen pystyä käyttäytymään aikuismaisesti. Halveksuttavia ne, jotka kaatavat kaunansa syyttömän jälkeläisen niskaan ja hankaloittavat tapaamisia tahallaan. 

Viisaan Naisen sormuksessa on toistensa ohi hampaat irvessä juokseva rubiinisilmäinen susipari. Rakkaus on raaka laji, ilman riskiä raadelluksi joutumisesta siihen vain ei voi heittäytyä.

Elämään yleensäkään ei saa takeita, että kaikki menisi hyvin, saati toiveiden sekä suunnitelmien mukaan.