Kuvan mahdollinen sisältö: kengät ja ulkoilma

Teräsleidit saapuivat elokuvateattereihin näyttämään, ettei elämästä lopu vauhti ja vaaralliset tilanteet jossain tietyssä iässä. Viisas Nainen on suuressa kiusauksessa raahata itsensä vihdoin leffaan nähdäkseen muutakin kuin trailerin. 

Iltasanomien Miska Rantasen sen sijaan kannattaisi raahata itsensä tutustumaan todelliseen elämään. Elokuva-arvostelussaan

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006360713.html

tämä Miska näet kyseenalaistaa sisarusten uskottavuuden sisaruksina. 
Kuinka ylipäätään on mahdollista, että sisarukset on veistetty näin eri puusta?

Viisaiden Naisten klaanissa putkahdeltiin 50-60-luvun vaihteen molemmin puolin maailmaan varsin nopeassa tahdissa, sekä runsain mitoin. Edellinen sukupolvi tietysti samoin jo 30-40-luvuilla. Sisaruksissa, serkuissa, tädeissä ja setien vaimoissa siis piisaa. 
Mutta onko tässä suuressa joukossa tosiaankaan edes kahta samanlaista naista? No ei todellakaan.

Toisin kuin Miska-poika kirkasotsaisesti kuvittelee samassa perheessä kasvaminen ei todellakaan tuota samanlaisia naisia. Aivan kuten Teräsleideissä, myös tavalliset sisarukset eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Eikä nyt puhuta pelkästään ulkonäöstä, vaan kaikesta muustakin: ammateista, parisuhteista, taloudellisesta tilanteesta, harrastuksista sekä muista kiinnostuksen kohteista - siis koko elämästä. 
Edellisen ja seuraavan sukupolven kohdalla hajonta on täsmälleen yhtä suurta. Laidasta laitaan mennään.

Lähimmäs kohdilleen osuu jalan kokonumero ja löysät pipot. Elämä on opettanut. Paljon ja kaikenlaista. Jokaiselle.

Koska vanhimmat Viisaat Naiset ovat jo pitkälti yli 80-vuotiaita, tiedämme me loput kyllä mitä odottaa omalta kohdin. Eikä se ole vauhdin hiipuminen, tai kiikkustuoliin sukkaa kutomaan heittäytyminen kuolemaa odotellessa. 
Kuolema saa kiinni kyllä, vaikka siihen asti menisi ja nauttisi elämästä täysillä ikävuosiaan suotta ajattelematta ja antamatta niiden rajoittaa itseään.