puhelin16%20166.jpg

Lehdissä ja keskustelupalstoilla on kautta aikain ruodittu ns toisia naisia. Noita parisuhteeseen viekkaasti luikerreita käärmeitä. Molempia naispuoleisia on tasavertaisesti päästetty esittämään kantansa.
Vähemmän on muistettu, että on olemassa myös ns toisia miehiä. Nämä harvemmin asemastaan missään avautuvat.

Parisuhteen pitäisi olla kahden kauppa, vaan kun ei se aina mene niin. Elämässä tapahtuu jotain hallitsematonta, tunteet tai halut vievät ihmistä. Sukupuoleen katsomatta. Jostain käsittämättömästä syystä usein unohdetaan, kuinka miehelläkin on tunteet. Halujen lisäksi.
Toiseksi mieheksi voi naisen maailmaan ajautua monella tavalla. On suhteita, joissa molemmat osapuolet ovat varattuja. Siis tavallaan tasapeli. Kumpikin kaihoaa tahoillaan, mutta jatkaa näennäisesti arkea ennallaan.
Ja sitten on miehiä, jotka huomaavat päätyneensä suhteeseen varatun naisen kanssa.

Ensin sillä ei ehkä ole mitään väliä, ja sitten sillä ei enää ole mitään väliä. Joskus arpa heitetään heti ensihetkillä, tavatessa. Homma karkaa hanskasta.
Hetken harmiton huvi muuttuu vakavaakin vakavammaksi. Vaikka kuinka järki yrittäisi pidellä ohjaksia ja hillitä vauhtia mennäänkin täyttä ravia kohti tuntematonta.
Tulee synkkien itsetutkisteluiden paikka. Riittääkö tämä? Muuttuuko mikään kuitenkaan? Kannattaako?
Mutta kun irtikään ei tahtoisi päästää.
Jotakuta sattuu pakosta.

Viisas Nainen on nähnyt kaikenlaisia rakkaustarinoita. Myös sellaisia, joissa mies on se suhteen kolmas pyörä.
Samoin jokainen niistä tarinoista on ollut omanlaisensa, päättynyt omalla tavallaan. Toiset onnettomasti, toiset onnellisesti. Ainakin miehen osalta.

Parisuhdedraamoissa punnitaan pakosta tunteiden painoa. Toisaalta niissä punnitaan myös miehen fiksuutta sekä vahvuutta. Tyhmä sotkeutuu mitä ihmeellisimpiin verkkoihin, eikä välttämättä ole edes pahoillaan. Se fiksumpi ja vahvempi tavoittelee vain sellaista, jonka voi saada.
Jonka todella tahtoo saada.
Onko se väärin?
Kuka päättää kenelle kuuluu onni, kuka jää nuolemaan palaneita näppejään?

Monesti kuulee sanottavan, että miehillä nyt on niiiin helppoa. Tai että miehet nyt kaipaavat vain Sitä Yhtä naisilta.
Paskapuhetta, sanoo Viisas Nainen.
Miehillä vasta herkkä sielu onkin. Vähintään yhtä tunteva sydän kuin naisilla.

Kirka on tehnyt tästä laulun Luulet sä tosiaan.
Käykääpä kuuntelemassa.