Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Kaupungin vuokrataloissa sattuu ja tapahtuu. Ellei itselle, niin naapurustossa. 
Nyt huomattiin vasta loppusyksystä viereiseen taloon muuttaneen nuorenparin muuttaneen edelleen. Pihalla tiesivät kertoa miehen lähteneen ensin, ja nyt tytönkin. Erinäisistä Viisaiden Naisten klaanissa sattuneista suurista asioista laskien Mies tokaisi ironisesti no niillä oli sellainen 100 päivän avoliitto näköjään.

Koska keskusteleminen eli ajatusten ja mielipiteiden vaihto on jokseenkin suuressa osassa Viisaan Naisen ja Miehen parisuhdetta alettiin pohdiskella asiaa laajemmin ympyröin. Oleellisinta sekä kiinnostavintahan ei koskaan ole mitä vaan miksi
Eli tässäkin tapauksessa miksi nuoripari päätyi asumaan yhteen, mutta ei sitten siihen pystynytkään, vaan löi hanskat tiskiin liki alta aikayksikön. 
Millaisin odotuksin, eväin ja realiteetein ihmiset ylipäätään muuttavat yhteen asumaan? Mitä olisi oleellisinta selvitellä jo ennen päätöksen tekoa? Miten parhaiten onnistuisi pysyttelemään sovussa saman katon alla, ettei se alun halailu muuttuisi kuvan mukaisesti pyllistelyksi?

Koska oma yhteen asettuminen sujui ongelmitta niitä kipupisteitä listattiin vasta jälkikäteen. Tyyliin siinä ja siinä olisi mennyt pieleen/tullut ongelmia, jos... 

Näistä asioista ei voi tehdä listaa toisen puolesta. Jokaisella on oma tärkeysjärjestyksensä. Mutta jos joku nyt ihan todella alkaa vääntää herneitä kärsään ja riitaa aikaiseksi siitä kuinka päin vessapaperirulla laitetaan tai mistä hammastahnatuubia puristetaan, kuinka vessanpytyn kannen tulee olla, kumman vuoro viedä roskapussi jne., niin kannattaa mennä seisomaan peilin eteen. Miettiä kaksi kertaa mistä se noin tyhjistä seikoista purkautuva paha olo kumpuaa. 
Ne oleellisimmat asiathan ovat kuitenkin toisen arvostaminen ja kunnioittaminen, raha, sisäsiisteys, yhteinen elämisen rytmi, yhdessä tekeminen - ja se, miltä se yhdessä asuminen tuntuu. Siis ihan niinkuin oikeasti. Ahdistaako toisen naama, vai tuottaako iloa. Osaako puuhata omineenkin ja olla onnellinen myös yksin, vai vaatiiko epärealistisesti sen toisen muuttavan kaiken tylsyyden taivaiseksi ilotulitukseksi. Seisooko omilla jaloillaan ja osaa antaakin, vai ammentaako vain toisen akkuja tyhjäksi.

Viisaan Naisen pitkällä elämänkokemuksella voi sanoa, että silloin mennään oikeilla raiteilla, kun kumpikin voi rehellisesti sanoa meillä on hyvä olla yhdessä - tämä on hyvä
Niinä raskaampina, paskempinakin päivinä. 

KUVA: Oslo - Viisaan Naisen arkistot