Kuvan mahdollinen sisältö: juoma ja ruoka

 

Iltapäivälehtien tädit ovat nyt kiivaasti nokittaneet toisiaan siitä, kenen kuuluu maksaa ensitreffeillä. Eli onko se automaattisesti mies, kumpikin omansa, nainen vaiko ylipäätään se, joka treffejä ehdottaa.

Kuulosti ensin vilkaisemalla ihan yhdentekevältä aiheelta. Eli mitä väliä, kukin tyylillään.
Sitten Viisas Nainen alkoi pohtia esitettyjä perusteluja eri vaihtoehdoille. Siis että onko tosiaan tässä maassa vielä naisia, jotka kuvittelevat itsensä lasitorniin prinsessaksi ja miehen polvistelemaan siihen vuoren juurelle - tai ainakin automaattisesti maksajan rooliin.
Ei helvetti, ei voi olla! Tai jos on, niin turha ihmetellä syntyvyyden laskua tai pariutumisen vaikeutta. Harvassa ovat ne naiset, joilla on varaa vaatia moista, ja vähintään yhtä harvassa miehet, joilla on siihen varaa tai halukkuutta ylipäätään. Nyky-yhteiskunta on rakennettu sen oletuksen varaan, että jokainen kustantaa itse omat huvinsa.

Viisas Nainen tosin tunnustaa olevansa melko kokematon minkään aikakauden vallitsevista ensitreffien käytännöistä. Varsinkaan sellaisista, joilla kaksi entuudestaan liki tuntematonta kohtaa toisensa. Pariutuminen on kautta vuosikymmenten sujunut pikkuisen eri kaavalla nääs. Mies onneksi aikoinaan huomautti kuinka olisi ehkä syytä käydä treffeilläkin edes kerran, ennenkuin muutetaan yhteen. Niinpä käytiin. Miehen muistikuvien mukaan nainen maksoi kahvit ja jäätelöt, koska suunnitellun kioskilla käynnin sijaan käytiin oikein kahvilassa.
Mutta vakaita mielipiteitä asiasta ja noudatettavia neuvoja täältä löytyy kyllä, olkaa huoleti!

Ei nimittäin ole yhtään samantekevää tulevan kannalta miten maksupolitiikka hoidetaan. Passattava prinsessa on heti riskitekijä. Nainen, joka pitää itsestäänselvänä miehen vinkauttavan aina luottokorttiaan jos jossain yhdessä käydään saattaa olettaa miehen maksavan kaiken muunkin. Pahempi on miespuolinen, huoleton pummi. Semmoisella tuskin on myöhemminkään intoa osallistua mihinkään kustannuksiin. Vielä pahempi on eurojensa menoa ruikuttava sääliö - sen kanssa jos alat seurustella, saat viedä yökylään mennessäsi omat eväätkin. Tosimies kestää tappionsa vaiti, eikä valita menetettyjä euroja silloinkaan, kun tietää ne turhaan tuhlatuiksi = toisia treffejä ei koskaan tule.
Entä ajatus, että kutsuja kuittaa automaattisesti laskun? Ei, ei ja ei!
Siis tässähän on vallan mainio tilaisuus luontevasti käydä käsittelemään ylipäätään aihetta RAHA. Jo heti, ennenkuin mennään suhteessa yhtään pidemmälle!

Yhteiset suuntaviivat taloudenpidossa ovat tärkeä asia, mikäli pariudutaan. Ja kun rahasta on tunnetusti vaikea puhua, niin miksi ei testaisi toisen keskustelukyvykkyyttä ja keskinäisen kommuninoinnin tehokkuutta jo heti alkumetreillä?
Jos se ei suju kahta sanaa enempää silloin, tuskin se nimittäin sujuu paljoakaan paremmin myöhemminkään.
Ja tosi fiksuhan pelaa heti kättelyssä saldonsa mukaan, pistää mielikuvitusta kehiin ja vie treffeille vaikka laavulla makkaranpaistoon kahvit termospullossa. Tai eväsretkelle mihin tahansa.

KUVA: Milano Malpensa lentoaseman ravintola - Viisaan Naisen arkistot