20200207_172011.jpg

Tavallisen ihmisen tavallinen arki on kiteytettynä nimenomaan tavallista. Niin myös Viisaan Naisen.
Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö joskus voisi ottaa pientä irtiottoa. Heittäytyä hetkeksi olemaan joku aivan muu.

Onnekasta kyllä Viisaiden Naisten klaanissa on myös Valokuvaaja, joka aina välillä tarvitsee mallia. Niinpä vietettiin eilen varsin mielenkiintoinen kuvauspäivä.
Mitään isoja sijoituksia tai rahakkaita suunnitelmiahan ei tarvita. Viikolla poikettiin teatterin puvustamon kirpputorilla etsimässä Kuvaajan visioihin sopivaa rekvisiittaa. Perjantaina Viisas Nainen poikkesi luottokampaajalla hakemassa lainaan sopivat irtohiukset. Kuvaaja oli jo ennalta etsinyt mielensä paikan, jota lauantaiaamuna voisimme lähteä etsimään koordinaattien perusteella jostain korven keskeltä. Sää näytti sopivan harmaata, luntakin hyvin kontrasteja varten.

 

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, taivas, ulkoilma, luonto ja vesi

Taaperrettiin rekvisiittakantamusten kanssa pitkin metsiä, välillä vähän parempia polkujakin. Koska kyseessä ei tosiaankaan ollut mikään virheetöntä ihoa tms vaativa lähikuvasarja, ei tarvinnut kantaa huolta maskeeraajan taidoistaan. Riitti, kunhan veti tarpeeksi raskaalla ranteella mustaa silmiin sekä tekotukan päähän. Kuvausvaatteisiin pujottautuminen tosin kapealla kalliokielekkeellä vaati pientä akrobatiaa, hieman hytisemistäkin. Se, mikä valmiissa kuvassa näyttää kevyeltä sekä huolettomalta on todellisuudessa voinut vaatia tuntien työn, ja paljon kaikkea vähemmän hohdokasta vuotavasta nenästä ja ns puskapisseistä alkaen.
Mutta tiedättekö, kyllä se oli myös sen arvoista!
Ihmiselle tekee hyvää heittäytyä hetkeen.

Pitkän päivän jälkeen tyhjä koti ei vaivannut. Koko päivän mittainen ulkoilu ja ties missä asennoissa kurkottelu ja kyykistely tuntuu lihaksissa yhä. Uni maistui aamulla normaalia kauemmin. Ei ole kiirettä mihinkään, ei edes selvitellä kuvausrekvisiittaa takaisin kaappeihin.
On hyvä juuri näin. Tässä hetkessä.
Siinä se, mitä ylipäätään kannattaa tavallisen ihmisen tavallisessa elämässä tavoitella.

Ja ne kuvat, jo tulleet maistiaiset... Ne vetävät suuta hymyyn vielä monena harmaanakin hetkenä.
Kokeilkaa vaikka itse. Ei siihen välttämättä ammattilainen tarvitse olla, että voi ikuistaa itsensä tai toisen.