20200227_172030.jpg

Karkauspäivänä eli huomenna moni mies on varpaisillaan. Toiset toivovat, että edes joku haluaisi ja vaikka vain leikillään kosisi. Toiset pelkäävät tilannetta jo ennalta. Vaikka nainen kokisi löytäneensä Sen Oikean miehestä ei ehkä tunnu samalta. Myrskyn nouseminen on takuuvarmaa kun ei innostukaan häitä heti suunnittelemaan.

Moni miettii, että mitä miehen tulisi olla. Siis sellaisen, jota tahtoisi kosia. Ellei juuri huomenna, niin joskus kuitenkin. Jokaisella on tähän oma listansa.

Ja sitten on vielä tämä tutkijoitakin askarruttava rakkauden mysteeri. Miksi syttyy salamarakastumisia, miksi lämmetään hitaammin. Miksi teoriassa toisilleen ah niin täydelliset paperilla eivät todellisuudessa onnistu lainkaan luomaan toimivaa suhdetta.

Viisas Nainen ei kosi. Ei edes sitä, joka lupaili julkisesti kaikille entisille sekä tuleville morsiamille reteästi hamekangasta. Sen verran huono ompelutaito, ja varmaan pitkä jono tiedossa. Mistä päästäänkin kätevästi pohdintaan siitä, ovatko ns jännämiesten kosijajonot takuuvarmasti pisimmät. Pitääkö jakaa rappusilla vuoronumeroita ihan.

Tai miltä tuntuu sellaisesta miehestä jolla ei tunnu olevan yhtään toivoa tulla naisten huomaamaksi. Tokihan on tietysti heitäkin, joita ei vähempää voisi kiinnostaa. On ehkä tullut elämän mittaan pahasti takkiin, haavat kirvelevät. Sitoutuminen saattaa kammottaa monesta syystä.

Viisaan Naisen viikonlopussa on sitä paitsi jännitystä muutenkin. Lapsi on ilmoittanut tuovansa uuden seurustelukumppaninsa näytille. Tai näyttävänsä tälle uteliaalle äitinsä. Miten päin senkin nyt sitten tahtoo ottaa.

Mutta mutta... jos nyt koet tietäväsi mitä miehen tulee olla, ja uskot vakaasti semmoisen löytäneesi, niin mieti sitä kosimista silti kaksi kertaa. Semmoista ei sovi suoraan puskista täräyttää eteen, olisi hyvä pikkuisen olla hajulla mitkä ovat mahdollisuudet. Ja mieti sitäkin miksi. Onko tämä juuri se ihminen, jonka kanssa tunnet olevasi kotona. Juuri se, jonka vierellä on hyvä olla huonoinakin päivinä ja helppo hengittää, olla vapaasti oma itsensä.

Ja sen jälkeen mieti vielä kerran eikö näinkin ole hyvä yhdessä. Tarvitseeko sitoutuminen virallistaa, jos on varma muutenkin.