20200225_184214.jpg

Viisaan Naisen nuoruudessa tytöille jaettiin koulussa kuvassa olevaa kirjasta, joka näkyy julkaistun vuonna 1965. Siihen aikaan oli paljon asioita, joista oli jopa opettajille liian häveliästä puhua luokan edessä. Eikä niistä samoista asioista paljon puhuttu monessa kodissakaan. 

Nykyaika on onneksi avoimempaa sekä armollisempaa. Vai onko sittenkään? Voiko paljon saadusta tiedosta olla vääränlaista, puutteellista tai jopa vahingollista? 
Näitä asioita herätti pohtimaan Viisaan Naisen faceen laittama omakuva, jota toinen Viisas Nainen kommentoi. Että kuinka vienosta hymystä tulee mieleen Tena-mainoksen daami: ei haittaa vaikka vähän lirahtaisi.

Tämä Viisas Nainen kimmastui! Siis niiiiin huonoa huoltako minun kuvitellaan itsestäni pitäneen, että jotain tenoja on tarvis? Yksi lapsukainen vain ulos ähkitty, työ ollut ruumiillisesti raskasta vain ajoittain, ei sairauksia. Eli ei *vetti, kyllä Naistenklinikalla muinoin heti synnytyksen jälkeen ohjeistettiin jumppaamaan, ja syviä vatsalihaksia sun muita on huonoselkäisen täytynyt treenata innolla senkin jälkeen. Puhumattakaan siitä, mistä asioista gynekologi rutiinitarkastuksissa muistuttelee, perustelulla kun sinulla on mies, tuo mies.
Vai ikästereotypiatko tässä jylläävät? Elämmekö edelleen maailmassa, jossa tietyn ikäistä ihmistä pidetään automaattisesti tietynlaisena? Vain eri tavalla kuin muinoin nuoruudessa, silloin 70-luvulla, jolloin eri ikäiset pukeutuivat eri tavoin, ja ikäluokille oli omat "soveliaisuutensa" muutenkin. 

Vanhempi Viisas Nainen vinkkasi Hesarin tuoreehkoon artikkeliin. Siinä oli kuulemma korostettu miten virtsankarkailu ei ikää kysele. Ja toinen muistutti kuinka Tena-mainoksessakin sambaavat vallan liikunnalliset leidit. Eli miksi siis ei nimenomaan Viisaan Naisenkin vieno hymy voisi pikku lirahtelusta hyvinkin johtua? 
Piti yrittää vääntää rautalangasta, että juuri se mainos on ihan sairaan ärsyttävä, ja miksi ei missään rummuteta terveellisten elämäntapojen puolesta myös tässä suhteessa? Lehdet ovat kyllä pullollaan ohjeita kuinka saat isommat pakarat tai litteämmän vatsan tai paremmat somekuvat - miksei enemmän korosteta kokonaisvaltaista kehon huoltoa. 

Pakko on lopuksi vielä etsiä verrokkia miesten maailmasta. Emmehän me pidä vanhenevaa miestäkään automaattisesti erektiolääkkeiden tarvitsijana.
Vai pidämmekö? 
Ei kannattaisi. Eihän sekään ikää katso.

Mutta hei, jatketaan asioista puhumista! Elämmehän aikakautta, jolloin se on sallittua eikä kaupan kassalla tartte punastella Tenaa ostaessa yhtä paljon kuin kakarana kondomipakettia kassahihnalle kylän juoruämmien silmäin alla latoessa.