hein%C3%A4kuu%20061.jpg

Ulkona sataa lunta, mutta kevät on silti. Näinä aikoina on toki varsin luvallista valittaa, murjottaa, masentua ja vähän ruikuttaakin - jos sen kokee helpottavan hetkeksi. Vaan yhtä varmaa kuin yön kääntyminen aamuksi on se, että kesää ei ole peruttu. Se tulee sieltä, jahka ehtii. Ei ehkä samanlaisena kuin kuvitteli suunnitelmissaan, jonkinlaisena helpotuksena kylmyyteen ja harmauteen kuitenkin.

No okei, monille käy nyt kuten Viisaalle Naiselle. Monta mukavaa juttua jää tekemättä. Sen takia ei silti kannata heittäytyä surun syövereihin. Synkimmälläkin taivaalla on omat sateenkaarensa.
Eli etsitäänpä jotain valoisaa tästä kotona kököttämisestä! Asetetaan räyhäkkäästi Tavoitteita! Nyt ryhdistäytykää naiset!

Mikä olisikaan helpompaa, kuin jäädä sohvan nurkkaan, syödä suruunsa. Heittää hanskat tiskiin. Ja juuri sen takia niin ei kannata tehdä. Päinvastoin. Nyt jos koska on revittävä hyöty irti vapaasta ajasta. Tähdättävä tulevaan. Jahka taas vapaiksi päästään nopeat syövät hitaat. Uskokaa kokemuksen syvää rintaääntä: parveilemaan tästä vielä ruvetaan. Innolla, jollaista ei ole ennen nähty, ellei nyt sota-aikoja mukaan lasketa. Vannoutuneet sinkutkin saattavat yksin neljän seinän sisällä havahtua kaipaamaan parisuhdetta. Markkinat niin sanotusti avautuvat.

Ihan ensiksi kannattaa virittää itsensä oikeaan mielentilaan. Oivan konstin siihen tarjoaa tietotekniikka. Mitä vanhempi on, sitä suuremman määrän jotain nuoruuden ihastuksia tai ex-kumppaneita voi bongailla netistä. Oi oi sitä vahingoniloa, kun koulun leuhkin poika onkin nyt pönäkkä, puolikalju papparainen! Tai exän silmäpussit ja juopon naama ravistelevat viimeisetkin kaipuun rippeet. Hähää, siitäs sai sekin ämmä, joka tuon vei! Ja miten noista siideripissiksistä tuli tuommoisia kouvolatukkaisia mammoja? Hahaa, eihän tässä minulla olekaan vielä mitään hätää!

Näin olemme päässeet otolliseen, terhakkaan tunnelmaan. Siispä äkkiä auki stereot tai netti ja takapuoli vauhdilla ylös sohvalla. Yksin kun olet niin kuka muka nauraa muuveillesi, vaikka veivaisit Glorian mukana täysin kiertein I will survive? Volymia vaan lisää, sekä vauhtia. Kas kas, kyykystäkin pääsin näpsäkästi seisaalleen! Tytöt, kesään mennessä minä teille näytän - ja varsinkin kaikille äijille, hankin kuulkaa todellisen kostokropan. Semmoisen, jota kehtaa näytellä ja käytellä. Alan vihdoin elää täysillä, jahka tässä trimmaan itseni iskukuntoon.

Saunassa voi vetää naamaan mitkä kaunistavat tökötit tahansa. Samoin päähän. Ehtiipä kokeilla rauhassa mikä kauhistaa, mikä kaunistaa. Eikä nyt soi ovikello juuri kun olet maalannut vasta toisen silmän kunnon menomeikkiin. On aikaa hioa tuhat sekä sata iskurepliikkiä, listata unelmauroksen kriteerit ja laskea rimaa monta kertaa. Miettiä onko aivot miehellä/naisella hyväksi vaiko pahaksi, paljonko pitäisi pankkitililtä löytyä.
Yllättäähän siinä valinnassaan takuuvarmasti vähintään itsensä, ellei muita.

Todennäköisesti Viisas Nainenkin pysähtyy syksyyn mennessä vielä monta kertaa ihmettelemään elämän käänteitä. Jo pelkästään Miehen työ ulkomailla takaa sen, omista kotoisemmista puhumattakaan. Epävarmuudessa meidän nyt on kuitenkin elettävä, ja siitä riemua revittävä.
Ellemme sitten päätä kuolla, tietty. Onhan sekin vaihtoehto. Joka tapauksessa odottelusta kannattaa edes nauttia sen minkä ehtii!