20200327_213720.jpg

Näinä aikoina, jos koska, kannattaa kaivaa kaapista ne paremmat astiat ja pöytäliinat, eikä kynttilän valokaan ole pahaksi. Aina voi hemmotella itseään jollain kauniilla - sekä muistaa, että jokainen päivä voi olla juhlapäivä.

Viisaan Naisen illalliset ovat tänään ja pitkälti huhtikuulle yhdelle katettuja. Mies pääsi lähtemään ulkomaille. Työnantajan mielestä muu olisikin ollut työstä kieltäytymistä. Miten paluun kanssa lopulta käy, saati mitä reittiä sen onnistuu tekemään, se jää nähtäväksi.
Tekisi mieli siis sanoa, että kadehdittuja te, jotka saatte viettää aikaa pariskuntana tai perheenä.
En kuitenkaan sano. Jokaisessa kodissa ei eletä onnellisissa tunnelmissa, saati paranneta parisuhdetta.

Päivi Räsäsen kannanottoa saatiin odottaa ihmeen kauan. Vaan tulihan se sieltä! Huoli kalsarikännäilystä, kun ravintolat suljetaan. Sopivasti juuri sen perään, kun aiheen parhaiten tunteva A-Klinikkasäätiön johtaja Kaarlo Simojoki oli Hesarissa aiheeseen paneutunut.

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006454599.html

Päiville kannattaisi jonkun kertoa kuinka Suomessa on osattu vuosisatoja kalsarikännit vetää, oli tilanne mikä tahansa. Ja ei, ei Alkoja nyt kiinni, tai saa pudotella jo ennalta rauhoittavia joka postilaatikkoon ja postiluukkuun. Poliisilla on tekemistä ilman viinantuskaisia riehujiakin. Uutta kieltolakia tähän ei enää kaivata, kurjuutta piisaa ilmankin. Katkon ovi käy tiheään syksyllä, paneudutaan niihin pulmiin sitten, kun nämä suuremmat on sivuutettu jotenkin.

Viisaiden Naisten klaanissa on ehditty nähdä sota-ajan evakkotaipaleet, uudelleenrakentamiset, avioerot, puolison kuolemat, jopa lapsen kuolema. Konkurssit ja kolkuttelevat ulosottomiehet, työttömyys ja työssä uupuminen. Koomaviikot teholla ja känniputket.
Vain lottovoitto on antanut itseään odottaa.
Kokemus antaa uskoa selviämiseen: tästäkin ajasta mennään eteenpäin.

Niinpä tänään Viisas Nainen ja Viisas Nainen sukupolvea Vanhin korvasivat kalenteriin merkityn tapaamisen pitkällä puhelulla. Käänteinen ajattelu voi joskus olla ratkaisu moneen pulmaan. Kuten nytkin. Ihminenhän himoitsee tehdä juuri sitä, mikä kielletään, eikö? Niinpä kielsimme toisiltamme kaiken mukavan, ehdottomasti ei ulkoilemaan eikä varsinkaan lenkille. Ei kevätkylvöjä, ei nettisarjoja sohvalla selällään. Ei hyvää ruokaa. Ei ikkunanpesua, talvivaatteiden sekä jalkineiden pois laittamista.
Istutaan vaan sohvalla selkä suorana, kädet ristissä ja keskitytään murehtimaan. Jos ei muuta, niin sitä kuinka karanteenien jälkeen loppuu maailmasta kondomit juuri kansan villiintyessä vapaudesta.

Jep, heti alkoi tehdä kummankin mieli lenkille ja puuhastelemaan. Kielletyn hedelmän maku on tunnetusti makea.

Loppukevennykseksi Viisas Nainen kertoi tädilleen, kuinka Mies viimeksi kotona käydessään ilmoitti, että mennään naimisiin. Sitä järkyttävää uutista ei tietenkään voinut pyyhkäistä noin vain syrjään, pyh ja pah, mehän sovittiin ettei... Ehei, Viisas Nainen ilmoitti puolestaan tahtovansa 6 metrin hunnun, 7 kerroksen kermakakun, 8 häävalssia (koska Mies kammoaa tanssimista), 10 karaatin timantin vihkisormukseen, 11 metrin laahuksen ja 12 morsiuslasta sitä kantamaan.
Mies vastasi ilmeenkään värähtämättä, ettei onneksi ollut vuodesta puhetta: voit ihan vapaasti alkaa villalangasta virkkaamaan sitä laahustasi...minä kattelen jotain kupariputken pätkää tai vanerin palaa, mistä veistän sen rinkulan. Kahvilla voidaan käydä, jos maksat itte kakkupalas - mutta naimisiin mennään, kunhan koronasta selvitään.