elli%20078.jpg

Useammassa naistenlehtien artikkelissa on viime aikoina käsitelty sitä mitä naisen tulisi olla. On kotirouvamoodia, on ulkonäön vaikutusta työelämään, on ex-missukan ruikutusta siitä, kuinka tinderdeitti perui treffit bikinikuvassa hyllyneiden selluliittien ja vatsamakkaroiden takia. Miesten mielestä naisille ei kelpaa mikään, naisten mielestä miehet eivät huoli tavallisia naisia.

Niinpä nyt sitten paheksutaan joukolla kuinka ulkonäkökeskeistä on nykymaailma. Kehopositiivisuutta kehiin, jokaisella pitää saada olla oikeus rehottaa ja röhnöttää miten lystää! Miesten vika, jos ja kun eivät ymmärrä arvostaa - ja nirsojakin, kun eivät kelpuuta luomua kotimaista muhkuroineen, makkaroineen. Sisäinen kauneushan se tärkeintä on!
Kannattaisi ehkä kuitenkin pysähtyä hetkeksi miettimään syvällisemmin tätä sanomaa.

Moni meistä arvostaa kaikkea kaunista. Ja kauneus, sehän on katsojan silmässä. Jokaisella oma käsityksensä siitä, mikä on kaunista. Tavoittelee työpaikkaa sitten videolla tai livenä kasvotusten kyllä se haastattelija tekee omat päätelmänsä nimenomaan siitä mitä näkee, jo ennenkuin aukaiset suusi. Harva firma haluaa esimerkiksi aulaemännäkseen jotain suohirviötä tai jokikrokotiiliä. Yhtä harva mies puolisokseen.
Hyvä olisi yrittää pitää itsensä siistinä, tavoittelee mitä paikkaa tahansa. Ihminen, joka päästää ulkomuotonsa ihan rappiolle ei vaikuta kovin uskottavalta pitämään järjestyksessä muitakaan osia elämästään.

Ei, Viisas Nainen ei tarkoita nyt sitä, että joka aamu tarvitsisi peilin edessä vääntää naamaa uusiksi, saati piiloon paksun meikkikerroksen alle. Harvoin sekään kauniilta näyttää. Mutta käynti kampaajallakin jo auttaisi montaa kummasti. Tukka hyvin, kaikki hyvin, muistatteko sanontaa?
Ja vaatteet, nekin olisi hyvä olla siistit sekä puhtaat. Asialliset.

Parisuhteen sisällä asia tietenkin on paljon mutkikkaampi. Jos vaimokulta tahtoo kuljeskella kotona pieruverkkareissa ja/tai kulahtaneessa paitulissa sen kummemmin laittautumatta, ja ukkokulta tykkäisi pikkuisen laitetummasta daamista, niin kumman tahto ottaa voiton? Uskaltaako mies edes avata suutaan, ettei syty riitaa? Ja jos taas uskaltaakin, ja alkaa vaatia kunnon korkokenkäprinsessaa pitsihepeneissä hellan ääreen, niin taas on tulta ja tulikiven katkua herkästi ilmassa.
Joku kompromissi olisi tarpeen siis löytää, monessa kodissa.

Viisaalla Naisella on tähän oma ehdotuksensa. Tietenkin. Nainen täyttää vaatekaappinsa mielensä mukaisesti. Sitten katsotaan yhdessä mikä siellä erityisesti miestä miellyttää, vienoja toiveitakin täytyy saada tarvittaessa esittää vaatekaupassa jo. Siihen ei kukaan kuole, jos makkarankuorisloggien sekaan parit pitsipöksytkin hankkii.
Sama toisinpäin. Sen jälkeen hyvässä parisuhteesssa aiheeseen ei suotta palata. Sellaisessahan puoliskoaan tahtoo miellyttää, tuntematta turhia paineita asiasta kuitenkaan. Niinpä nainen aina välillä pukee sieltä kaapista päälleen ihan tavallisena koti-iltana tai päivänä jotain pikkuisen nätimpää. Mieskin ryhdistäytyy.
Molemmat pysyvät tyytyväisinä.
Helppoa, eikö?