Naistenpäivää vietetään entisen Neuvostoliiton alueilla kuin suurinta juhlaa. Jopa vapaapäivä töistä. Naisia muistetaan kukin, kakuin, koruin, hajuvesin ja kaikkinaisin lahjoin. Ei väliä, vaikka muuten pidettäisiin vaimo hellan ja nyrkin välissä: tänä yhtenä päivänä kaikki on toisin.
Suomalainen mies on vuosisatojen mittaan jalostunut karuksi ja jäyhäksi, turhille hömpötyksille tuhahtelevaksi. Parisuhde on enemmän rinta rinnan raatamista, suon pelloksi kuokkimista. Vaimo ei ole lasitornin palvottu, hemmoteltu prinsessa vaan tasa-arvoisena armotonta arkea läpi kahlaava. Jos nyt jouluna joku lahja tulee, sekin on useimmiten jotain hyödyllistä. Äitienpäivänä saavat lapset rustata korttia ja kakkua, ja mitä nyt rustata lystäävät.
Suomalainen perusmies ei rakkauttaan lurittele, murahtelee korkeintaan.

-Paitsi nykyiset, tuoreemmat sukupolvet ja uuden vuosituhannen miehet.
Ne rassukat tietävät, ettei mikään ole enää itsestäänselvää. Nainen ei enää pysykään pitelemättä. Menneiden vuosikymmenten nöyrät kotiorjat ovat nousseet kapinaan, vaatimaan arvostusta, kunnioitusta, ja hui kauhistus sentään, tiski- ja siivousvuorojen jakamista, sekä orkkuja molemmille makuuhuoneen puolella. Joskus 100 vuotta takaperin nuoret morsiamet sentään opetettiin tavoille: mies on pidettävä tyytyväisenä, vaikka sitten isänmaata ja uskontoa hammasta purren ajattelemalla. Lisääntyä täytyi, täyttää maa. Tahtoi tai ei.

Vielä on kuitenkin elossa TosiMiesten joukko, jonka viisaus on jalostunut kokemuksen kautta. Nämä miehet tietävät, ettei parisuhdetta parilla kukkasella, eikä edes suklaalevyllä pelasteta. Niistä ei paljon apua ole, jos saunailta poikien kanssa on venynyt koko viikonlopun läpi ja kotiutuminen unohtunut. Samoin fiksut miehet tietävät, että parisuhteessa uhrautuvat tarpeen tullen molemmat. On sitten kyse roskapussin viennistä, ruokakaupan kassalla maksamisesta, tai vauvan kakkavaipan vaihdosta.
Kunhan naisensa saa tuntemaan jokaisen päivän Naistenpäiväksi yhteinen tulevaisuus on turvattu.

Hyvää Naistenpäivää siis kaikille naisille! Pitäkää puolenne, kukoistakaa ja kurkotelkaa kuuta.