P1070869.jpg

Maailma on hiljentynyt. Sen huomaa jo katukuvassa, ja lehtien otsikoissa. Hallitukselta tulee ohjeita toisensa perään. Kenenkään ei tulisi nyt muuta kuin kykkiä kotonaan karanteenissa. Perheellisillä on seuraa toisistaan, yksinäisten minkä tahansa kaltaista parisuhdetta kaipaavien asema on huonompi.
Kaikkein huonoin - mutta kasvattavin - se lienee niillä, jotka ovat aiemmin paenneet itseään ja omia ajatuksiaan jatkuvaan tekemiseen ja menemiseen, kauppakeskuksiin, kapakoihin ja kuntosaleille. Suunnilleen kaikki on suljettu. Nyt on pakko tutustua itseensä ja oppia sietämään sitä.

Viisaan Naisen klaanissa kokoonnuttiin vielä kerran ennen kokoontumisrajoituksia, eli 10 hengen suositusta. Syntymäpäivien merkeissä 4 sukupolven voimin. Mitään paniikkia ei leijaillut ilmassa, eikä sitä liiemmin näkynyt ruokakaupassakaan. Väkeä riitti normaalin sunnuntain tapaan, jokusella hyllyllä näytti tavallista tyhjemmältä.

Mutta se rakkaus! Yli 70-vuotiaat ovat kuulemma osoittautuneet varsinaisiksi jääräpäiksi, ja kieltäytyneet monet jäämästä kotinsa vangeiksi. Ehkä ajatuksena on ollut, että mahdollinen koronakin on parempi vaihtoehto, kuin kuolla yksinäisyyteen? Ja kun loppusuora kuitenkin häämöttää jo... Kaikkein vähiten metrin väliä toisiinsa pitävät takuulla yli puoli vuosisataa yhdessä nukkuneet. Tuli mitä tuli, se otetaan vastaan yhdessä rinta rinnan kuten tähänkin asti kaikki vastoinkäymiset. Elämä on näyttänyt niin monenlaista puolta itsestään, että otetaan vastaan nöyrin mielin mitä tulee. On se sitten mitä tahansa.

Nuoremmilla parisuhteet voivat paukkua pahasti neljän seinän sisällä. Viisas Nainen oikein hätkähti nähdessään jonkun naistenlehden otsikon siitä, kuinka välttää yhdessä olemisen tuomat kriisit. Mitä hittoa?! Jos yhteinen aina on pelkkää tuskaa nyt koronan aikaan, eikö se jo kerro jotain oleellista koko parisuhteen tilasta? Fiksuimmat ja tahtotilaa riittävästi omaavat voivat tarttua aiheeseen tiukalla otteella ja kääntää kurssia kohti parempaa - nyt kun vihdoin on sitä paljon puhuttua laatuaikaa.
Riittävästi kriisissä rypövät heräävät toivottavasti suunnittelemaan mahdollisimman hyvää eroa - sitten kun maailman tilanne rauhoittuu riittävästi uuden aloittamiseen. Nyt sen aika lienee jossain tulevaisuudessa todellakin.

Viisas Nainen itse on puurtanut töissä, lukuunottamatta tätä loppuviikkoa, parin päivän vapaita. Mies näet pääsi kotiutumaan ulkomailta, joskin muutaman ylimääräisen mutkan kautta. On siis vietetty innolla laatuaikaa yhdessä. Mitä ensiviikolla, sitähän ei taas tiedä kukaan. Lähtöpäivä on kiinni työnantajasta, ei omasta tahdosta. Suositellaan 2 viikon karanteenia kuinka paljon tahansa.
Samoin Viisaan Naisen on palattava palkkaa tienaamaan, herättäkööt se huolta työtovereissa suuresti tai ei.
Kummankaan rakkauden määrää ei testata koronatestillä, jos oireettomia kerran ollaan.

Näistä kun keskusteltiin Mies jäi pohtimaan kuinka kauan korona lienee maailmalla kiertänyt, noin niinkuin todellisuudessa, muhimassa täyteen voimaansa. Kas kun syksyisen Italian matkan jälkeen tuli jo maattua sohvalla hirveässä kuumetaudissa, pää halkeamaisillaan reilu viikko.
Tähän on paha ottaa kantaa. Jotain osviittaa se kuitenkin antoi kuinka toisten armoille sillä intensiteetillä sairastaessaan jää. Paljon ei pystyasentoonkaan kykene. On siis syytä ottaa varoitukset vakavasti, ja toivoa, ettei Viisaan Naisen tarvitse yksin potea, jos arvonnassa 7 oikein osuu. -Seikka, johon Mies totesikin tulevansa kotiin kalenterin mukaan, odottaa täällä millainen raato tahansa

Niin, mitä vaikeammat ajat, sen paremmin punnitaan rakkauden määrää sekä parisuhteen kestoa. Samoin voi vain kuvitella kuinka kansa villiintyy pariutumaan, jahka ajat normalisoituvat, ravintolat avaavat ovensa, ja kaikkinainen kokoontuminen taas sallitaan.
Sillä totta kai sellainenkin päivä vielä koittaa. Tähän meidän lienee parasta luottaa.

KUVA: Milano